marți, 1 iulie 2014

Etalare Lunară cu Rune- Iulie 2014- „Testul sub presiune”

Prima mea etalare cu Rune are în vedere descrierea lunii Iulie a anului 2014. 
Am folosit ca de obicei sistemul de distribuire al pieselor denumit „Crucea Celtică”


Etalarea debutează cu Runa Isa, acesta caracterizând energiile actuale. Aceasta este una dintre cele nouă Rune simetrice, ce nu au poziție normală sau inversată. Acesta reprezintă momentul de pauză, de odihnă și repaus. Aspect aduce inactivitate pentru diverse planuri; sentimental poate indica o răcire a relațiilor; medical reprezintă sedentarism și acumulări de reziduri; profesional se referă la stagnare, inactivitate. 
Arată o perioadă monotonă e vieții, lipsită de orice fel de schimbare. Caracterizează situația actuală ca fiind una neutră. La nivel personal putem realiza că tindem spre singurătate, spre o atmosferă calmă și netulburată de nimic.
Acestă stare de inactivitate poate produce efecte pozitive cât și negative. Ne putem confrunta cu lipsa fondurilor financiare , deoarece activitatea noastră profesională nu este conform standardelor. Lipsa de energie este un factor ce ne poate provoca diverse afecțiuni ce au ca rezultat imobilizarea sau declanșarea depresiilor. Însă ar trebui să privim acestă perioadă ce un lucru necesar, așa cum este nevoie de iarnă pentru ca natura să se „odihnească”, așa avem și noi de o perioadă de repaus pentru a ne echilibra raporturile. Este o perioadă excelente pentru meditații, analize și planuri, reechilibrare emoțională și energetică.

A doua Rună prezentă în etalare este Ehwaz, acesta reprezintă obstacolele, piedicile și forțele ascunse ce îngreunează evoluția. Ehwaz amplifică semnificațiile Runei Isa, deși prin definiție ar reprezenta mișcarea, evoluția și progresul. În acest caz este vorba despre neimplicare. Avem parte de o perioadă de repaus perfect naturală, iar dacă prin acțiunile noastre încercăm să modificăm cursul firesc al existenței vom avea parte de experiențe neplăcute. Este ca și cum, în toiul iernii, noi am dori să topim toată zăpada pentru a ne bucura de flori. Ei bine în acest caz ne vom confrunta cu o cantitate mult prea mare de apă ce nu o putem gestiona. 
Acestă incapacitatea de a acționa ne poate aduce frustrări, iar apoi manifestări negândite. Alegem să ne complicăm singur viața prin creare unor idealuri prea mari pentru care nu avem resursele necesare, astfel cădem într-o nemulțumire profundă, asociată cu nervozitate, ea poate genera adevărate momente de isterie. 
Mare atenție la deciziile luate atunci când suntem afectați de nervozitate, supărare, deznădejde.

Următoarea Rună este Hagalaz (Hagall în varianta nouă), ea fiind, la fel ca Isa, una dintre Runele simetrice. Hagalaz continuă etalarea în atmosfera destul de neplăcută generată de Isa.
Acestă Rună reprezintă echilibrarea pozitivului cu părți mai puțin fericite. Deci ne vom confrunta cu situații ce au ca scop armonizarea dintre capacități și realizări, dintre efort și câștig, dintre implicare și recunoaștere. 
Putem fi martori la decăderi spectaculoase din funcții, ce au fost realizate prin diverse abuzuri. Ni se vor lua lucrurile nemeritate, ni se va pedepsi aroganța și ni se vor răsplăti faptele negative.
Hagalaz ne sfătuiește să nu riscăm deloc, pentru că în acestă perioadă reușita acțiunilor noastre depinde în mare măsură de cei din jur. Din acest motiv ne putem confrunta cu diverse întârzieri.
Va urma o perioadă în care trebui să amână, să dăm un pas înapoi, să ne calmăm și să analiză situația. Ne putem confrunta cu situații care vor avea drept efect încheierea anumitor etape, aceasta poate avea atât un caracter pozitiv, cât și negativ, totul depinzând de modul nostru de manifestare și percepție.

În a patra poziție apare Thurisaz, acestă Rună este asociată cu ciocanu lui Thot, Mjolnir, reprezentând energia pozitivă, și cu armele folosite de Giganții Gheții, barbari, reprezentând energia negativă. 
În această etalarea ea amplifică fluxul informațional descris. Thurisaz descrie o perioadă de suferință care este necesară pentru evoluția noastră. Datorită situației apăsătoare putem reacționa haotic, distrugând ceea ce am clădit până acum. Acestă Rună este asemenea unui cuțit, poate fi folosit pentru a trăia hrana, întreținând viața, cât și pentru a ucide, în acest caz încheind un ciclu existențial.
Dorința de a ieși din acestă perioadă de stagnare și inactivitate poate da curs unor acțiuni necugetate. Din dorința oarbă de a schimba ceva este posibil să ne adâncim și mai mult într-o stare de neputință sau să declanșăm efecte mult mai negative.
Ca sfat, Thurisaz împreună cu Hagalaz, indică amânarea oricărui demers, efort sau strădanie pe parcursul acestei luni. În caz că trebuie neapărat să ne implicăm în ceva anume, indicat este să cerem sfatul apropiaților.

Gifu este Runa care descrie trecutul, ea este simetrică și de natură pozitivă. Reflectând acțiunile anterioare Gifu descrie o perioadă în care ni s-au dat numeroase posibilități. Acesta favorizează o ascensiune destul de facilă ceea ce poate genera o oarecare lipsă de moralitate ce acum este echilibrată. Trecutul este descris sub faza abundenței și a reușitei.
De asemenea acesta poate reflecta cauza problemelor actuale ce se găsește în relațiile afective întreprinse cu ceilalți. Dacă în perioada noastră de ascensiune am decis să favorizăm și pe alții, lăsând la o porte interesele proprii atunci prezentul se va conforma acțiunilor noastre oferindu-ne sprijinul pe care l-am acordat, și viceversa.
Gifu arată procese ce se desfășoară rapid și favorabil, însă în configurația acestei etalări include un test destul de important, și anume cel al solidarității. 

Laguz este Runa care trasează conturul posibilului viitor, iar ea face referire la conectarea cu vocea interioară.
Laguz reprezintă principiul feminin și latura spiritual-intuitivă a realității. Deci perioada actuală nu va face decât să ne dezvolte creativitatea, imaginația, capacitatea de a găsi soluții inovatoare pentru rezolvarea situațiilor complexe.
Este necesar să intrăm în rezonanță cu Eul interior și de acolo să accesăm ghidare superioară. Pentru cei spirituali acesta se va manifesta sub forme deja cunoscute, însă pentru cei care nu s-au axat pe o astfel de cunoaștere, acestă îndrumare poate veni sub forma viselor premonitorii.
Persoanele de sex feminin se pot afla acum în ipostaza de ghizi, fie conștient, fie inconștient. Important este să ne detașăm pentru un moment de probleme pentru a găsi soluția optimă.

Jera este încă o Rună simetrică, iar aici desemnează atitudinea pe care ar trebui să o avem. Acestă Rună reprezintă justiția și corectitudinea care echilibrează raporturile interumane. Este de preferat să amânăm a anumite acțiuni dacă nu avem toate actele, sau dacă nu respectăm toate regulile.
Sfatul pe care Jera ni-l constă în respectarea legilor și regulamentelor, astfel încât să eliminăm riscurile ce ne-ar putea da peste cap inițiativele.

A opta Rună a etalării este Nauthiz, acesta schițează modul în care suntem percepuți de cei din exterior.
Se pare că cei din jur văd în acțiunile noastre o căutare disperată a acelui Ceva care să ne completeze. Rezultatul acestei căutări se poate identifica cu posesiuni, acțiuni, vicii, plăceri efemere care nu-s decât niște aparențe a adevăratei energii pe care noi o căutăm.
Corelarea acestor acțiuni cu plăcerea se realizează din incapacitatea de a conștientiza adevăratele nevoi, datorată situațiilor dificile ce nu bulversează sistemul corect de apreciere.
Suntem văzuți ca niște oameni dezorientați ce își găsesc satisfacția în tot felul de lucruri nocive, datorită situațiilor de criză pe care le traversăm.
Se pare că expunem o imagine destul de negativă a situației în care ne aflăm, fie prin acțiunile efectuale, fie prin confesiuni nepotrivite sau lamentări inutile. Este necesar să ne păstrăm părțile negative ale vieții pentru noi, iar în raport cu ceilalți să afișăm o atitudine puternică și hotărâtă.

Wonjo este prima Rună răsturnată care se află în etalare, ea prefigurează temerile și dorințele noastre în raport cu contextul. Deși prin definiție ea este o Rună pozitivă, în acest caz efectele sale sunt diminuate.
Se pare că demersul de concretizare al proiectelor noastre va fi încetinit, putem avea parte de victorii iluzorii sau de eșecuri nemascate. Se recomandă o atenție sporită în ceea ce privește colaboratorii, pentru că există posibilitatea ca aceștia să realizeze un joc dublu, se poate ca unele persoane să devină din ce în ce mai influente asupra noastră.
Dificultățile și momentele de impas nu se vor fi necunoscute.
Trebuie să evităm riscurile financiare inutile, colaborările dubioase și obiceiurile nocive ce ne atacă sănătatea.

Ultima Rună, Uruz, se află de asemenea în poziție răsturnată, desemnând rezultatul final. Acesta este un avertisment la un posibil eșec, dacă acesta nu s-a produs deja prin omiterea folosirii avantajului oferit de moment.
De asemenea relevă o atitudine nepotrivită, lipsită de motivație și dorință, ceea ce ar putea conduce la un proces de înrobire.
Incapacitatea de a decide singuri acțiunile ne poate aduce în situația în care vom fi controlați de diverse persoane. După cum anunța și Wunjo este posibil ca unele persoane să pună stăpânire asupra vieții nostre.
Fiind o Rună care este asociată sănătății, Uruz în poziție răsturnată poate semnifica o lipsă de vitalitate ce are ca efect amplificare diverselor afecțiuni, sau relevarea anumitor probleme fizice sau psihice ce s-au agravat.
Uruz arată o schimbare de ordin major, iar în acest caz ea poate fi nu foarte benefică, deci se recomandă atenție.


Se pare că va fi o lună destul de dificilă în care nu vom putea evolua așa cum ne-am dori. Acestă incapacitate ne oferă timpul necesar pentru a perfecționa anumite aspecte pe care le-am neglijat. Trebui să privim acest demers destul de dificil ca pe un test, în urma căruia ne vom atribui calități necesare unei ascensiuni corecte și de durată.


Sper ca informațiile prezentate să vă fie de un real ajutor.
Înțelepciune și inspirație vă doresc!

Ne găsiți pe Facebook la adresa: fb.com/AstroParanormal

Sursa: http://astroparanormal.blogspot.ro/

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu