duminică, 10 august 2014

Cele 7 ADEVARURI FUNDAMENTALE despre viata si boli
Pe drumul nostru, incercam sa descoperim esenta vietii. Iata care sunt cele 7 adevaruri fundamentale, exprimate de altfel, pe intreg parcursul existentei Omenirii, mai ales de catre textele sacre.


Aceste adevaruri fundaentale au fost extrase in urma lecturii cartii Terapia prin Flori, Editura Herald, 2011. Dr. Edward Bach a fost un renumit fizician, bacteorolog si scriitor spiritual. El a dezvoltat mai multe tehnici de terapie alternative, cea mai cunoscuta dintre acestea fiind terapia prin flori.
Dr. Bach pleaca de la premiza ca toate bolile care afecteaza organismul uman au ca origine dezechilibre sufletesti si /sau spirituale. Aceste dezechilibre din plan subtil-energetic provin, dupa el, de la felul eronat al omului modern de a vedea si intelege lucrurile si evenimentele care-l inconjoara, ceea ce aduce cu sine tot felul de stari si comportamente negative: culpabilitate, autodistrugere, invalidare, absenta perspectivelor, neincredere in viitor.


Cele 7 DEVARURI FUNDAMENTALE despre viata si boli

1. Primul adevar fundamental despre viata si boli

Omul are un Suflet care este Sinele sau adevarat - este o Fiinta Divina, Puternica, un Fiu al Creatorului tuturor lucrurilor, iar corpul, desi templul pamantesc al acestui Suflet, nu este decat reflexia cea mai slaba a divinului; Sufletul nostru, Divinitatea noastra care se afla in noi si in jurul nostru, ne ordoneaza vietile asa cum vrea El si in masura in care ii ingaduim, ne indruma, ne protejeaza si ne incurajeaza intotdeauna, atent si bine-facator in a ne conduce in vederea binelui nostru suprem; ca El, Sinele nostru, fiind o scanteie din Cel Atotputernic, este invincibil si nemuritor.
Cele 7 ADEVARURI FUNDAMENTALE despre viata si boli

2. Al doilea adevar fundamental despre viata si boli

Al doilea adevar fundamental este acela ca noi, asa cum ne cunoastem pe lume, suntem personalitati puse aici cu scopul de a dobandi toata cunoasterea si experienta ce pot fi obtinute prin existenta pamanteana, de a ne dezvolta insusiri care ne lipsesc si de a sterge tot ceea ce este rau in noi, avansand astfel catre perfectiunea naturilor noastre.

3. Al treilea adevar fundamental despre viata si boli

Trebuie sa intelegem ca scurta noastra existenta, scurta trecere pe acest pamant, pe care o cunoastem drept viata, nu este decat un moment in cursul evolutiei noastre, este ceea ce reprezinta o zi de scoala pentru o viata. Sufletele noastre, care in realitate sunt noi insine, sunt nemuritoare, iar corpurile noastre de care suntem constienti sunt trecatoare, doar ca niste instrumente pe care le folosim ca sa executam o lucrare.

 Cele 7 DEVARURI FUNDAMENTALE despre viata si boli

Foto: Shutterstock.com; Unitate, Fiinta divina

4. Al patrulea mare principiu despre viata si boli

Atat timp cat Sufletele si personalitatile noastre sunt in armonie, totul este fericire si pace, fericire si sanatate. Conflictul se naste atunci cand personalitatile noastre ratacesc de la calea stabilita de Suflet, fie din cauza dorintelor noastre lumesti, fie din cauza influentei altora. Acest conflict este cauza principal a bolii si nefericirii.

5. Al cincilea mare principiu despre viata si boli

Este intelegerea Unitatii tuturor lucrurilor, a faptului ca Dragostea este Creatorul tuturor lucrurilor si ca toate cele de care suntem constienti, in toate formele lor infinite sunt o manifestarea a Iubirii, fie ca este vorba dspre o planeta sau o pietricica, o stea ori o pictaura de roua, om sau cea mai joasa forma de viata.
Vedem astfel ca sunt posibile doua mari erori fundamentale: disocierea dintre Sufletele si personalitatile noastre si cruzimea sau rautatea fata de altii, caci acesta este un pacat impotriva Unitatii. Oricare dintre acestea creeaza conflictul, care duce la boala. Intelegerea locului in care facem o greseala (pe care adesea nu il sesizam) si un efort cinstit de a corecta defectul ne va conduce la o viata plina de bucurie, pace si sanatate.

Sursa: www.garbo.ro

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu