duminică, 10 august 2014

O data exceptionala - 10 AUGUST 2014: Cea mai mare SUPER LUNA a anului + Luna plina in Varsator

Luna plina care pica pe 10 august 2014 este un fenomen unic, splendid si fascinant atat din perspectiva astronomica, cat si din perspectiva astrologica. Luna plina de pe 10 august nu este doar cea mai mare luna a anului si cea mai mare Super Luna din 2014, dar si luna plina aflata cel mai aproape de Pamant anul acesta.

Luna plina care pica pe 10 august 2014, ora 18.09 UTC (ora 21.10 ora Romaniei) este un fenomen unic, splendid si fascinant atat din perspectiva astronomica, cat si din perspectiva astrologica. Luna plina de pe 10 august nu este doar cea mai mare luna a anului si cea mai mare Super Luna din 2014, dar si luna plina aflata cel mai aproape de Pamant anul acesta.

Super Luna din 10 august 2014 - cu 14% mai plina si cu 30% mai stralucitoare

Pe masura ce Luna orbiteaza in jurul Pamantului, variaza si distanta astrului fata de Pamant. Cand Luna ajunge in punctul cel mai aproape de Pamant, adica atinge perigeul, atunci se inregistreaza si fenomenul de luna noua sau plina. Conform NASA, Luna plina din 10 august va fi cu 14% mai plina si cu 30% mai stralucitoare decat celelalte luni pline ale anului.
luna plina
Foto: Luna plina, Shutterstock
Aceasta luna mai este cunoscuta si sub denumirea de luna sturion in cultura nativ americanilor sau ca luna granelor sau luna porumbului verde.
Lui 2014 ii sunt asociate 5 Super luni: Doua Luni Pline si Noi au avut loc in Ianuarie, O super luna a avut loc in iulie, una va avea loc pe 10 august si alta va urma in septembrie. Astfel:
Prima Super luna din 2014 – a avut loc pe 1 ianuarie
Cea de-a doua Super luna din 2014 – a avut loc pe 30 ianuarie

Cea de-a treia Super luna din 2014 – a avut loc pe 12 iulie
Cea de-a patra Super luna din 2014 (si cea mai aproape de Pamant) – pe 10 august
Urmatoarea si cea de-a cincea Super luna – 9 septembrie
Mai mult, este cea mai apropiata intalnire a Pamantului cu Luna din tot anul 2014. Masurand distanta de la centrul Pamantului si centrul Lunii, luna de pe 10 august se va afla la 356,896 kilometri fata de Pamant. Tocmai la Luna Plina din 28 septembrie 2015, Luna se va afla iarasi atat de aproape de pamant.

In jurul zilei de 10 august va avea loc si una dintre cele mai spectaculoase ploi de stele ale anului - PERSEIDELE

Ceea ce face si mai interesant acest fenomen este faptul ca el coincide si cu o ploaie de meteori cunoscuti sub numele de Perseide, ramasite de pe orbita cometei Swift – Tuttle. In jurul zilei de 10 august (de fapt apogeul va fi inregistrat in zilele de 11-13 august), pe cer vor putea fi observate ‘stele cazatoare”. Varful de activitate va avea insa loc in noaptea de 12 spre 13 august cand astronomii se asteapta la peste 100 de stele cazatoare pe ora. Daca va aflati la Oasa, judetul Alba, nu ratati spectacolul ceresc de meteori, poate cea mai spectaculoasa ploaie de stele a anului 2014. Aici se prognozeaza o o vizibilitate maxima a meteorilor.
ploaie de stele
Foto: Ploaie de stele, Shutterstock

LUNA PLINA IN VARSATOR pe 10 august 2014! Cum ne influenteaza din punct de vedere astrologic

In faza de luna plina, Luna se afla in opozitie cu Soarele. Ceea ce merita insa mentionat din punct de vedere este si faptul ca pe 10 august 2014, ora Romaniei 21.08, Luna plina se va afla in semnul Varsatorului gradul 18: 02, iar Soarele in Leu gradul 18:02. Prin urmare, Luna in Varsator se va afla in opozitie de 180 de grade cu Soarele in leu.
super luna
Foto: Super luna, Shutterstock

Emotii puternice, conflicte interioare, cautarea unui echilibru intre pasiune si ratiune

Cum ne influenteaza insa Luna in Varsator? Ei bine, Varsatorul este un semn care iubeste libertatea si independenta si in aceasta perioada vom avea tendinta de a dori aceste lucruri mai mult decat oricand. In cazul in care nu le avem, ne vom straduim si vom lupta pentru a le obtine, in ciuda riscurilor si a costurilor. Multi sunt cei care acum vorbesc in numele propriu, refuzand ca altii sa le spune cine sunt, ce fac si ce spun.

Rebeliunea, dar si tendinta de a da glas acelei chemari interioare sunt acum mai accentuate ca niciodata. Vrem sa ne urmam propriul vis, insa in stilul propriu, chiar daca acest lucru poate insemna ocazional evitarea responsabilitatilor sau crearea unor anumite probleme din cauza actiunilor noastre impulsive. In aceasta perioada, unii dintre noi se pot confrunta cu dificultati in comunicare, chiar si fata de persoane apropiate. Fie sunt gresit intelesi, fie nu reusesc sa se faca intelesi asa cum ar trebui, chiar daca ale lor cuvinte poarta o incarcatura emotionala puternica.

“In cuvinte simple, Luna Plina este un moment al culesului, culegem ce am semanat odata cu Luna Noua in Varsator din ianuarie 2014. Faza de Luna Plina este momentul cand Luna se afla in opozitie cu Soarele, in cazul nostru, Luna se afla in Varsator gradul 18: 02 iar Soarele in Leu gradul 18:02. Astrologic vorbind, faza de Luna Plina este un aspect provocator ( opozitie, 180 grade ) ce induce un puternic conflict interior, ne face mai nervosi si plini de energie, accentueaza lipsa claritatii in gandire, o minte incetosata, dezechilibru comportamental, un puternic zbucium sufletesc suportat cu dificultate, dezechilibru comportamental fata de celalalt sex”
, se arata pe blogul de astrologie adriana-astro.com.

In acelasi timp, Luna Plina in Varsator ne ajuta sa ne conectam propria realitate la realitatea universala si multidimensionala. Aceasta luna plina creeaza un moment dinamic, accentul cazand asupra luptei de putere intre contrarii cu dorinta de a pastra totusi UNITATEA. Trebuie sa ne deschidem inimile si sa lasam dragostea adevarata sa lumineze aspectele vietii, chiar si pe cele extreme. Luna in Varsator ne invata sa fim mai degajati, sa invatam sa gestionam conflictele si sa acoperim golul lasat de diferente prin dragoste.
Luna Plina in Varsator urgenteaza si cautarea identitatii noastre interioare. Ea indeamna la perspective multidimensionale si la o schimbare de constiinta, aceasta atragand la randul sau SCHIMBAREA. Exista o dorinta profunda de a cauta ceea ce suntem cu adevarat, de a gasi particelele lipsa din noi, de a explora mai mult ce ne dorim cu adevarat. Iar aceasta energie intre Leu si Varsator aduce in lumina tot ceea ce tine de identitate: identitatea proprie, a celor din jur, a comunitatii din care facem parte.
Luna plina in semnul Varsatorului poarta insa si o incarcatura sexuala intensa pentru cei apartinand acestui semn si lasa loc experimentelor sexuale, dar si unei autoanalize emotionale.

La nivel relational, exista o probabilitate mare sa se dezvolta noi relatii, dar si o probabilitate si mai mare ca relatiile vechi sa fie supuse unei transformari majore, unei abordari total diferite de cea de pana acum. La nivel profesional, Luna Plina in Varsator aduce un plus de creativitate pentru toata lumea si mai ales pentru semnele de aer precum Varsator, Gemeni sau Balanta, dar si pentru cei nascuti in anul Tigrului, in anul Calului sau in anul Cainelui.
Nu uitati ca aceasta Luna plina in Varsator inseamna sa gasiti un echilibru intre mintea logica si rationala si pasiunea emotionala, de fapt intre energia masculina si cea feminina. Ascultati-va vocea interioara fiindca mai mult ca sigur nu se insala, insa faceti-o intr-un mod matur, responsabil. Aceasta Luna plina atat de speciala este de fapt despre a lua o decizie rationala in privinta unui anumit lucru fata de care emotiile tale sunt intense.

Sursa: www.garbo.ro

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu