sâmbătă, 27 august 2011

Geolocalizarea conflictelor şi tulburărilor planetare se face pe site-ul CrowdVoice.org

Noul site Crowdvoice.org, creat de un grup de tineri voluntari de la Mid East Youth, care si-au propus sa geolocalizeze conflictele inregistrate pe toate meridianele lumii, pare sa se bucure de un real succes.
 In contextul numeroaselor tulburari sociale care au loc in ultima perioada, Crowd voice invita utilizatorii la semnalarea de evenimente conflictuale si „zone fierbinti”, care sunt ulterior pozitionate pe o harta interactiva.
 Oricine are posibilitatea de a comenta stirile, imaginile si continuturile video postate – aceasta fiind unica posibilitate de a stabili masura in care informatiile sunt ancorate in realitate si reflecta situatia de pe teren.
Ca mai toate site-urile ce nu beneficiaza de o echipa specializata, dedicata verificarii directe a informatiilor, Crowd voice prezinta dezavantajul unei credibilitati discutabile, dar acest lucru nu l-a impiedicat sa fie nominalizat la premiul pentru inovatie in domeniu jurnalistic, acordat de Google.
O astfel de colectare a marturiilor celor ce participa direct sau este martor la evenimente tensionate lipsea de pe internet, astfel incat prezenta unei matrici bogate in articole si rapoarte ale organismelor internationale asupra fenomenelor de protest la scara mondiala este mai mult decat binevenita.

Sursa: BLOG CREȘTIN ORTODOX

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu