marți, 9 august 2011

O reţea de tuneluri subterane preistorice străbate Europa, susţine o carte recentă

O reţea de tuneluri subterane preistorice străbate Europa, susţine o carte recentă
Arheologul german dr. Heinrich Kusch, afirmă, în cartea sa „Secretele porţii subpământene spre o lume străveche”, că sub sute de aşezări neolitice din Europa ar exista tuneluri, ce ar fi făcut parte, la origine, dintr-o vastă reţea ce se întindea sub întreg continentul.
Faptul că au supravieţuit atât de multe vestigii ale acestor tuneluri, vechi de 12.000 de ani, arată că, la origine, reţeaua trebuie să fi fost uriaşă, susţine arheologulş german.
El afirmă că în Bavaria (Germania) au fost descoperit un tunel un lungimea de 700 m, iar în Austria – o porţiune de 350 m.
Dr. Heinrich Kusch consideră că existau mii de asemenea tuneluri, răspândite din nord-vestul Europei (Scoţia) până în regiunea mediteraneană. Unele dintre ele nu sunt mai largi de 70 cm, o singură persoană abia încăpând în ele, pe brânci; ar fi existat, de asemenea, din loc în loc, spaţii mai largi, poate pentru odihnă sau păstrarea unor provizii.
Deşi nu toate tunelurile erau conectate între ele, în ansamblu ele trebuie să fi alcătuit un complex de o enormă amploare, spune specialistul.
La ce foloseau aceste tuneluri? Opiniile specialiştilor sunt împărţite: unii cred că îi apărau pe oameni împotriva prădătorilor, alţii – că le dpdeau omaneilor posibilitatea de a călători în siguranţă, pe anumite trasee, fără a fi afectaţi de războaiele şi violenţele ce avea loc la suprafaţă.
Cartea arhelogul german mai afirmă că multe biserici creştine au fost construite la intrarea în aceste tuneluri, probabil pentru că preoţii se temeau de acestă moştenire “păgână” şi doreau să-i îndepărteze pe oameni de ea.
Sursa: BLOG ENCICLOPEDIC 2 – DESCOPERA

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu