marți, 9 august 2011

Un investitor misterios a pariat, luna trecută, 850 de milioane de dolari, cu o cotă de câştig de 10/1, că SUA îşi va pierde ratingul perfect de ţară, scrie Daily Mail. Asta înseamnă că tocmai s-a îmbogăţit cu 8,5 miliarde de dolari.
Asta înseamnă că tocmai s-a îmbogăţit cu 8,5 miliarde de dolari.
Acum, se pune întrebarea dacă investitorul a avut un pont din interior, înainte de a face pariul.

George Soros. sursa Reuters
Au existat zvonuri că norocosul parior ar fi miliardarul de origine maghiară George Soros (80 de ani). El a devenit faimos în întreaga lume după ce, în 1992, a câştigat un miliard de dolari speculând că guvernul britanic va devaloriza lira sterlină.
Totuşi, o sursă apropiată lui Soros spune că miliardarul nu a fost implicat şi pune la îndoială chiar că ar fi existat un astfel de pariu.
Daily Mail are, însă, informaţii că pariul a fost făcut pe 21 iulie. Săptămâna trecută, pe 5 august, ratingul de ţară al SUA a fost retrogradat de la AAA la AA+.
Ştiau Obama şi secretarul Trezoreriei de retrogradare?
Ideea că George Soros ar fi profitat de pe urma crizei Americii nu are legătură doar cu flerul său care l-a îmbogăţit în 1992.
Miliardarul este un apropiat al administraţiei Obama încă din 2008, iar de curând a renunţat să mai administreze banii investitorilor străini, ceea ce denotă neîncrederea.
Daily Mail scrie, totuşi, că pariul ar fi putut fi făcut de alt investitor, cu "resurse similare".


Îngrijorare pe Wall Street. sursa Reuters
În plus, gurile rele se întreabă dacă nu cumva Obama sau secretarul Trezoreriei americane, Timothy Geithner, aveau informaţii că ratingul urma să fie retrogradat.
Geithner spunea, în aprilie, că "nu există niciun risc" în această privinţă, dar acum guvernul pare "mai degrabă enervat decât surprins" de decizia S&P, scrie Daily Mail.
Referitor la retrogradare, Geithner a declarat săptămâna trecută că este "o judecată teribilă" a S&P şi că aceasta denotă "o lipsă uimitoare de cunoştinţe" referitor la bugetul fiscal al SUA.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu