vineri, 22 iunie 2012

Realitatea e doar o iluzie


Ideea acestui film documentar subtitrat este că viaţa cotidiană, aşa cum o percepem noi cu cele cinci simţuri, nu e realitatea.
Fizica cuantică a demonstrat că spaţiul şi timpul sunt iluzii ale percepţiei, deci corpurile noastre nu sunt, cu adevărat, o realitate, chiar dacă ocupă acest spaţiu. Ernest Rutherford a realizat la Manchester un experiment de fizică ce i-a dezvăluit interiorul unui atom.
Oamenii de ştiinţă au fost şocaţi să descopere că atomul este aproape în totalitate spaţiu gol. Atunci, întrebarea firească este: Cum e posibil ca acest atom să alcătuiască lumea palpabilă care ne înconjoară? Adevărata noastră conştiinţă nu există în creierele sau în trupurile noastre…
Dar această iluzie a trupurilor noastre individuale, însoţită de dezinformarea privind adevăratele noastre origini, s-a manifestat prin ideea că gândim independent unul de celălalt. Cu această viziune distorsionată a lucrurilor ar părea imposibil de explicat, ştiinţific vorbind, telepatia, clarviziunea sau mediumurile spirituale.
Acest film documentar doreşte să acrediteze ca posibile toate aceste lucruri, marşând şi pe ideea de conştiinţă colectivă şi percepţii extrasenzoriale.

 Vizionare online film documentar subtitrat Realitatea e doar o iluzie

Pentru subtitrare, apăsați butonul “play”, apoi butonul “cc”

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu