miercuri, 18 iulie 2012

A fost descoperit scheletul Monalisei lui Da Vinci


Ingropat sub podeaua unei manastiri din Florenţa, arheologii au găsit un schelet despre care ei cred ca a aparţinut Lisei del Giocondo, care s-a călugărit după moartea soţului ei. Ea a murit în mânastire la 15 iulie 1542, la vârsta de 63 de ani.
Echipa de arheologi a început săpăturile în mânăstirea abandonată, Sfânta Ursula, anul trecut.
Întâi, arheologii, au trebuit să spargă un strat de beton care a fost turnat în perioada în care mânăstirea a fost transformată în unitate militară.
La scurt timp, după îndepărtarea betonului, arheologii au fost incântaţi să descopere cripta în care se crede că a fost înmormântată Mona Lisa şi, nu peste mult timp, au descoperit şi un craniu cu dimensiunile caracteristice femeilor.
Craniul împreună cu fragmente de coaste şi vertebre erau îngropate la o adâncime de 1,50 m faţă de nivelul unde era podeaua originala a mânăstirii.
Săpăturile au fost întrerupte după ce echipa a rămas fără fonduri, dar luna trecută au fost reluate. Săptămâna aceasta au găsit scheletul. Oasele vor fi analizate pentru a se stabili dacă au acelaşi ADN ca şi craniul descoperit anul trecut.
După stabilirea identităţii scheletului specialiştii criminalişti vor reconstrui faţa Mona Lisei şi o vor compara cu cea din pictura lui Leonardo da Vinci.
Silvano Vincenti, şeful sitului arheologic, a explicat: “Încă nu ştim dacă oasele sunt ale unui singur schelet, dar aceasta confirmă ipoteza noastră că la mânăstirea Sf. Ursula mai sunt oase umane şi nu putem exclude posibilitatea ca printre ele să fie şi ale Lisei Gheraldini.”
Descoperirea iniţială a fost făcută cu ajutorul unui radar, a unor hărţi vechi şi documente. La acel moment era prezentă şi Natalia Gucciardini Strozzi, o descendentă a Lisei Gherardini, prietenă apropiată a prinţului Charles şi a fostului premier Tony Blair şi care s-a declarat extrem de emoţionată pentru descoperirea arheologică.
jurnalul.ro
Sursa:  www.2012en.ro 


Источник:http://www.2012en.ro/2012/07/a-fost-descoperit-scheletul-monalisei-lui-da-vinci/?utm_source=feedburner&utm_medium=feed&utm_campaign=Feed%3A+blogspot%2FaMYX+%282012+Era+Noastra%29



Источник:http://www.2012en.ro/2012/07/a-fost-descoperit-scheletul-monalisei-lui-da-vinci/?utm_source=feedburner&utm_medium=feed&utm_campaign=Feed%3A+blogspot%2FaMYX+%282012+Era+Noastra%29


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu