marți, 31 iulie 2012

ARMA CHIMICĂ prin care se urmăreşte controlul protestelor: gazul CS care afectează creierul


ARMA CHIMICĂ prin care se urmăreşte controlul protestelor: gazul CS care afectează creierul

Un grup de experţi a solicitat guvernului britanic să-şi clarifice poziţia faţă de intenţia sa privind dezvoltarea unor agenţi chimici  pentru o gamă largă de utilizări interne, cum ar fi gazul CS pentru controlul revoltelor.

Experţii  Academiei Naţionale de Ştiinşe „Royal Society” din Marea Britanie cred că descoperile sunt  în scopuri militare. În opinia lor, guvernul intenţionează să găsească o portiţă de ieşire în cazul convenţiei care interzice folosirea armelor chimice în alte scopuri, scrie publicaţia The Independent.
Tratatul internaţional stipulează că, începând cu 1993 au fost interzise dezvoltarea, stocarea şi utilizarea agenţilor şi a substanţelor chimice toxice în scopuri militare. Excepţie de la prevederile convenţiei fac agenţii chimicii folosiţi, în scopuri interne, în mod paşnic, de către poliţie pentru a controla revoltele.
Guvernul britanic s-a declarat pentru folosirea unei clase relativ uşoare de agenţi  chimici iritanţi, care afectează ochii şi ţesuturile respiratorii, cum ar fi gazul CS şi care nu este interzis de tratat.
De altă părere sunt experţii de la „ Royal Society” care cred că guvernul  britanic şi-a schimbat poziţia  pentru a permite dezvoltarea mai multor agenţi chimici severi, cum ar fi tipul de gaze cu consecinţe asupra sistemului nervosfoarte periculoase şi care sunt utilizate de forţele de securitate ruse.
“Dezvoltarea  agenţilor chimici, aparent în scopuri privind respectarea legii, ridică o serie de întrebări, în contextul drepturilor omului, precum şi Convenţia privind interzicerea armelor chimice (CWC),”, se precizează în raportul experţilor.
“Guvernul Marii Britanii ar trebui să publice o declaraţie care să motiveze recenta schimbare, evidentă, în ceea ce priveşte poziţia sa cu privire la aplicarea legii. Profesorul Rod Floweri, un farmacolog biochimic de la Universitatea Queen Mary din Londra, a declarat ca cele mai recente descoperiri ştiinţifice au arătat o serie de modificări care au afectat dezvoltarea creierului uman, datorate acestor substanţe chimice. 
Sursa: financiarul.ro

Sursa: gandeste-liber-exista.blogspot.ro

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu