marți, 31 iulie 2012

Declaraţia ŞOCANTĂ a profetului crizei economice, Nouriel Roubini


Economistul american Nouriel Roubini, cel care a prezis criza economică din 2008, a declarat, pentru cotidianul economic rus RBK Daily, că euro va mai "trăi" aproximativ 6 ani.



Roubini: A opri ajutorul financiar către Grecia va duce la un colaps al zonei euro
Roubini: A opri ajutorul financiar către Grecia va duce la un colaps al zonei euro

Comentand deciziile adoptate la ultimul summit UE de liderii tarilor membre, Roubini crede ca respectivele hotarari „nu inseamna mai nimic, doar ca Europa si-a cumparat un ragaz de timp. Intr-o prima faza, bursele vor creste, dar aceasta perioada de acalmie nu va dura la nesfarsit. Ne indreptam spre un moment critic”, crede expertul american, potrivit incomemagazine.ro

In opinia lui, „devine tot mai clar ca actualele abordari vor conduce la dezechilibru. Germania spera ca Italia si Spania vor depasi dificultatile, iar Grecia va ramane in zona euro. Dar situatia Italiei si a Spaniei se agraveaza, iar piata este convinsa ca fie se va crea o alianta bugetara si bancara, fie moneda unica va dispare”.

„Europa, afirma Roubini, nu mai are timp. E ca o masina care merge drept in zid cu viteza maxima. Ea trebuie intoarsa din drum”, estimeaza Roubini, precizand ca „zona euro are nevoie de o integrare mai puternica.


Sursa:  REALITATEA.NET

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu