marți, 31 iulie 2012

Barack Obama, descendent al primului SCLAV înregistrat în Statele Unite


Preşedintele american, Barack Obama, este descendent al primului sclav de origine africană înregistrat în Statele Unite, conform unei genealogii realizate de site-ul Ancestry.com.



Barack Obama - descendent al primul sclav înregistrat în SUA
Barack Obama - descendent al primul sclav înregistrat în SUA

Conform site-ului, citat de ziarul Huffington Post, genealogia a fost realizată pe linie maternă. Strămoşul lui Barack Obama, John Punch, ar fi venit în statul Virginia înainte de anul 1640, fiind sclav. El a încercat să fugă, dar a fost capturat în Maryland, fiind readus în Virginia şi condamnat la sclavie permanentă. John Punch a avut copii cu o femeie albă care a obţinut în final statutul de cetăţean liber.

Cercetătorii de la Ancestry.com afirmă că există dovezi puternice care sugerează că John Punch este tatăl lui John Bunch, un strămoş direct al lui Barack Obama.

Conform site-ului specializat în genealogii, Punch şi Bunch sunt singurele persoane cu nume similare dintre cele mai puţin de 100 de familii care locuiau în acea perioadă în Virginia. Fiii lui John Bunch III, născut în perioada 1680-1685, s-au căsătorit cu femei de rasă albă.

Conform specialistei Elizabeth Shown Mills, mostrele genetice arată clar existenţa unei origini africane în această familie.

Mama lui Barack Obama, care era de rasă albă, s-a născut în Kansas, tatăl actualului preşedinte fiind originar din Kenya.

Sursa:  REALITATEA.NET

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu