duminică, 5 august 2012

Anti-gripal natural: vitamina D


Vitamina D activează sistemul imunitar pentru a vă apăra împotriva viruşilor. 

Cercetătorii de la Oregon State University au publicat un studiu important care arată că vitamina D are un rol crucial pentru funcţionarea sistemului imunitar: stimulează funcţia imună şi distruge microorganismele invadatoare (inclusiv viruşii). Vitamina D impulsionează răspunsul imun înnăscut prin activarea unei proteine antimicrobiene.

Acest studiu arată că fără un nivel suficient de vitamina D în sange, viruşii (spre exemplu cei gripali) se dezvoltă în voie în organismul dvs. Daca aveţi lipsă de vitamina D, sistemul dumneavoastră imunitar este slăbit şi nu funcţioneaza eficient. De aceea oamenii care au deficit de vitamina D fac atât de des gripă în sezonul rece.

Genele sistemului imunitar sunt activate specific de către vitamina D. Astfel, aceasta vă protejează de infecţia iniţială cu virus, în plus împiedică organismul să reacţioneze în exces prin inflamare (pneumonie bacteriană, o infecţie a plămânilor).

Este logic să refuzăm vaccinurile (care introduc în sânge viruşii gripei, plus alte substanţe toxice - conform Gripa porcină, motiv pentru vaccinul criminal), şi să ne asigurăm un nivel de vitamina D corespunzător.

De aceea, dacă menţineţi în corp un nivel suficient de vitamina D, viruşii gripali sunt rapid neutralizaţi.



Surse de vitamina D

Principala sursă de vitamină D este învelişul corpului, pielea. În piele se găseşte provitamina D (o grăsime). Sub influenţa luminii, provitamina se transformă în vitamina D care este absorbită apoi în corp prin vasele situate în stratul profund al pielii. 

Dacă sub influenţa razelor solare se produce un exces de vitamină D, acest exces este depozitat în ţesuturi şi mai ales în ficat, de unde este eliberat pe măsura nevoilor în perioadele în care sintetizarea vitminei la nivelul pielii nu este posibilă.
Dar ce facem iarna?

Deşi probabil vă gândiţi deja la suplimentele cu vitamine, cel mai la îndemână este însă o alimentaţie adecvată. 
Doze mari de vitamina D absolut naturală se găsesc în polenul recoltat de albine, germenii de grâu (atenţie: NU grâu germinat), uleiurile vegetale nerafinate (de floarea-soarelui, măsline, rapiţă, etc. - la prima extracţie). Deoarece această vitamină este foarte sensibilă la căldură, la lumină, la oxigen şi la mediile acide, alimentele gătite la foc sunt foarte sărace în vitamina D. 

 Deşi ficatul peştelui slab, peştele gras, gălbenuşul de ou, laptele integral şi produsele lactate nedegresate sunt bogate în vitamina D, prin gătire ele îşi diminuează extraordinar de mult cantitatea de vitamină D (chiar şi laptele care este pasteurizat din fabrică - cel UHT este complet inutil). 




Recomandarea noastră este să consumaţi alimente bogate în vitamina D în stare crudă, fără tratament termic.

Bucură-te de o sănătate de fier asigurându-ţi un nivel suficient de vitamina D, un somn odihnitor, o hidratare adecvată cu apă curată, şi o nutriţie sănătoasă!

Acest tratament (prin alimentaţie) este categoric sigur, ieftin, natural, şi - cel mai important - uşor de realizat. În plus, este şi foarte plăcut!


Un nivel suficient de vitamină D în sânge va face ca sistemul dvs. imunitar să vă protejeze de gripa porcină, gripa aviară, gripa umană, şi de mulţi alţi viruşi. Vitamina D este un adevărat susţinător al sistemului imunitar, un garant al funcţionării şi eficienţei acestuia pentru o sănătate durabilă. 
Sursa: aim.pro.tc




Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu