duminică, 5 august 2012

OMUL CARE A FOST STĂPÂNUL LUI SATANA


Aleister Crowley este considerat a fi “cel mai malefic om din lume”, o fiinţă atât de depravată şi lipsită de orice strop de moralitate, încât a declarat că el, cu ajutorul magiei şi spiritelor, a ajuns să-l stăpânească chiar şi pe Satana.
În numeroasele sale lucrări, Aleister spune că numai prin orgiile sexuale fără limite şi inhibiţii omul reuşeşte să ajungă la dumnezeul care l-a creat. Analiştii consideră că el se închina la Satan, iar toate scrierile sale erau o odă adusă Prinţului Întunericului.
Însă pe lângă scrierile oculte, Aleister a fost considerat de mulţi un adevărat artist, un fin cunoscător al tainelor umane, de aceea cei mai mari conducători ai lumii şi-au dorit să îl aibă în preajmă.
În 1898 Crowley este iniţiat în societatea ezotericã Order of the Golden Dawn, care îl avea ca membru şi pe poetul W. Butler Yeats, chiar de cãtre patronul ei spiritual, Samuel Mathers, în cadrul unei ceremonii la Londra. Îşi ia numele mistic de Frater Perdurado, “cel care va rezista pânã la sfârşit”.
Dupã plecarea lui Bennet în Sri Lanka, Crowley achiziţioneazã Boleskine House în Foyers, Scoţia, pentru a sãvârşi unul dintre cele mai puternice acte de magie, bazat pe Cartea lui Abramelin, act ce avea ca scop contactul cu îngerul pãzitor şi fãcea uz de invocaţii ale prinţilor infernului.
Crowley este din 1912 membru marcant al Ordo Templis Orientis, mare maestru în al 10-lea grad. Ordinul era modelat dupã structura masonicã şi se voia o organizaţie internaţionalã care sã ofere o religie universal fondatã pe o sintezã a cunoaşterii despre univers exprimatã simplu, dar simbolic.
Se foloseşte de diferite femei ca de catalizatori ai iniţierii sale mistice, se autointituleazã Magul, consumã oxid de metial care îi provoacã o halucinaţie care va fi folositã mai târziu ca parte a concepţiei sale cosmologice, cocheteazã cu astrologia, are viziuni din vieţile anterioare şi…crucificã broaşte pentru a reitera viaţa lui Iisus.
În cartea sa din 2002, Secret Agent 666: Aleister Crowley, British Intelligence and the Occult, Robert Spence susţine cã Aleister ar fi putut lucra ca spion pentru serviciile britanice în descursul multelor sale cãlãtorii, ba chiar ar fi avut misiunea de a aduna date despre reţeaua informaţionalã germanã, activiştii independenţi irlandezi şi a le compromite acţiunile printr-o propaganda aberantã. Ca agent provocator, ar fi avut un rol în scufundarea transatlanticului Lusitania, împingând SUA spre rãzboi.
În 1920, împreunã cu perechea sa, Leah Hirsig, pe care a supranumit-o Femeia Stacojie, aluzie la consoarta Fiarei din Apocalipsã, fondeazã Abaţia Thelema în Cefalu (Palermo), Sicilia. Numele este preluat de la Rabelais, care denumeşte în Gargantua şi Pantagruel un soi de antimãnãstire în care nu mai sunt valabile niciun fel de norme morale.
Aici, în subsolul mănăstirii (ironia face ca la suprafaţă, în interiorul mănăstirii, oamenii veneau să se închine lui Dumnezeu, să se roage şi să-şi aducă darurile) aveau loc cele mai desfrânate orgii sexuale, la care luau parte cei mai influenţi oameni ai acelui timp.
Moare pe 1 decembrie 1972, din cauza unei infecţii respiratorii, dupã ce devenise dependent de heroinã. La 24 de ore, moare şi doctorul sãu, circulând zvonul cã Alick l-ar fi blestemat…
Sursa: piatza.net

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu