duminică, 5 august 2012

Cum poti verifica daca CNP-ul tau a votat fara tine


Cum poti verifica daca CNP-ul tau a votat fara tine

Asociatia pentru Apararea Drepturilor Omului in Romania – Comitetul Helsinki (APADOR – CH) ofera un ghid prin care oricine poate verifica daca altcineva a votat in numele sau la recentul referendum pentru demiterea presedintelui Basescu.

Procedura consta in trimiterea unei cereri la Autoritatea Electorala Permanenta (AEP). In baza Legii 544/2001, a liberului acces la informatii, institutia este obligata sa va raspunda in termen de 10 pana la maximum 30 de zile.
Iata pasii de urmat, potrivit APADOR – CH:
Pasul 1: Aflati care este numarul sectiei de vot la care ar fi trebuit sa votati la referendum. Listele cu sectiile de vot, pe localitati, pot fi consultate aici.
Pasul 2: Scrieti o cerere dupa modelul de oferit de APADOR – CH, aici.
Pasul 3: Trimiteti cererea la AEP, pe adresa de email scrisa in modelul de cerere, pe fax sau prin posta, cum va e la indemana. Ar trebui sa primiti un raspuns in temenul prevazut de Legea 544, adica 10 zile cu posibilitatea de prelungire pana la 30 de zile, daca raspunsul necesita un volum mare de munca din partea institutiei.
In cazul in care raspunsul primit confirma ca altcineva a votat in locul dumneavoastra, APADOR – CH recomanda sa faceti o plangere penala la care sa anexati copia dupa tabelul care dovedeste acest lucru.
Sursa :ziare.com

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu