duminică, 26 august 2012

Aselenizarea, o înscenare? Ce a spus Neil Armstrong despre teoriile conspiraţiei


A murit NEIL ARMSTRONGprimul om care a păşit pe Lună, notează presa internaţională. Adepţii teoriilor conspiraţioniste sunt însă de altă părere: a murit cel pe care Statele Unite l-au însărcinat să joace rolul principal în cea mai mare farsă din istoria omenirii. 

Neil Armstrong nu şi-a bătut capul prea mult cu conspiraţiile
Neil Armstrong nu şi-a bătut capul prea mult cu conspiraţiile
Moartea lui Neil Armstrong este un prilej de mare tristeţe şi pentru adepţii teoriei potrivit căreia aselenizările realizate de astronauţii misiunilor Apollo au fost de fapt nişte înscenări ale Statelor Unite. 
Pentru aceştia, trecerea în nefiinţă a lui Armstrong înseamnă dispariţia unuia dintre puţinii oameni care au luat parte la cea mai mare conspiraţie din istoria omenirii. 


Confruntat el însuşi cu această teorie în nenumărate rânduri, Neil Armstrong a evitat cu diplomaţie să dea un răspuns ferm în această privinţă pe parcursul vieţii sale. Asta până în luna mai a acestui an, când a fost protagonistul unui interviu istoric realizat de asociaţia Certified Practicing Accountants of Australia.


“Oamenilor le plac teoriile conspiratiei, sunt foarte interesante. Eu nu-mi fac griji, stiu ca cineva se va intoarce si va recupera camera video pe care am lasat-o acolo”, a spus atunci Armstrong, adăugând că ar fi fost imposibil ca cei 800 de oameni care au luat parte la misiunile Apollo să păstreze un secret de o asemenea anvergură. 
În cadrul aceluiaşi interviu, Armstrong a dezvăluit că misiunea Apollo 11 a avut doar 50% şanse de reuşită şi şi-a exrimat regretul că Statele Unite şi-au cam pierdut entuziasmul pentru explorarea spaţială: "Cu o lună înainte, consideram că aveam 90% şanse de a ne întoarce în siguranţă pe Terra, însă doar 50% şanse de a aseleniza cu succes. Existau foarte multe necunoscute legate de coborârea de pe orbita selenară, astfel încât existau şanse mari ca să fi scăpat ceva din vedere". 

Sursa:  REALITATEA.NET

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu