duminică, 26 august 2012

Calea sufletelor


Principii spirituale


1. ’’Sufletul nu poate fi definit sau masurat deoarece nu are limite observabile in ceea ce priveste creatia divina. Cele mai consis­tente rapoarte cu privire la demonstrarea esentei sufletelor pos­tuleaza ca acestea reprezinta o energie inteligenta, nemuritoare, manifestata prin anumite unde vibrationale de lumina si culoare.


2. Toate fiintele umane au un suflet ce ramane atasat pana la moarte de corpul fizic ales. Sufletele joaca intr-adevar un rol in selectia urmatoarei vieti fizice, in cursul unor cicluri ale rein­carnarii. in mod tipic, sufletul se alatura corpului fizic dupa conceptie, intr-o perioada cuprinsa intre luna a patra si nastere.


3. Fiecare suflet are un caracter unic, imortal. Cand se uneste cu creierul uman, acest caracter se imbina cu temperamentul emotional (sau eul uman) al acelui corp, pentru a produce o per­sonalitate singulara si temporara pentru acea viata. Acest lucru se intelege prin dualitatea mintii noastre.


4. in timp ce memoria sufletului poate fi ascunsa nivelului constient prin intermediul amneziei, modelele de gandire ale sufletului influenteaza creierul uman pentru a da motivatie anu­mitor actiuni.


5. Sufletele se reincarneaza in fiinte umane pentru nenumarate vieti in scopul avansarii de-a lungul nivelelor de dezvoltare si pentru rezolvarea anumitor sarcini karmice ramase din existentele ante­rioare. Fiecare personalitate, in fiecare viata, contribuie la evolutia sufletului. Sufletele cresc in cunoastere si intelepciune in timpul acestui proces de invatare, precum si prin analizarea actiunilor lor anterioare care se realizeaza in perioada cuprinsa intre incarnari - prilej cu care sufletele sunt ajutate de profesorii lor spirituali.


6. Planeta noastra face parte dintr-un numar incalculabil de lumi, ce servesc ca scoli de antrenament pentru avansarea sufletelor, in timpul incarnarii fizice temporare de pe Pamant, sufletelor le este prevazuta oportunitatea de a se dezvolta prin incercari si greseli, acumuland astfel intelepciune. Oamenii nu sunt legati de o existenta predeterminata. Numeroasele posibilitati si prob­abilitati provenite din influenta karmica anterioara constituie subiectul liberului arbitru al sufletului.


7. Pamantul este un loc de o mare frumusete si bucurie, dar cuprinde si insule ale ignorantei, urii, si suferintei, alaturi de dezastrele planetare naturale, asupra carora avem putin control. Faptul ca noi trebuie sa ne confruntam cu aceste elemente deopotriva pozitive si negative ne este cunoscut dinainte. Aceasta planeta constituie mai curand un taram de testare pen­tru suflete decat un loc al raului si al influentelor demonice din afara lumii noastre. Nu exista nici un fel de rea-vointa spiritu­ala in cadrul ordinii divine a iubirii si compasiunii, care incon­joara originile noastre spirituale.


8. Iluminarea personala emana din interiorul fiecaruia dintre noi. Ea da posibilitatea tuturor oamenilor sa-si cultive capacitatea de a ajunge la propria putere divina fara ajutorul nici unui intermediar.


9. in momentul mortii fizice, sufletul se intoarce in lumea spiritelor si la sursa creatiei sale. Din moment ce o parte a energiei sufletului nu a parasit niciodata lumea spiritelor in tim­pul incarnarii, sufletul ce se intoarce se reintalneste cu propria sa esenta. Astfel, procesul invatarii spirituale nu inceteaza niciodata pentru suflet. Lumea spiritelor ofera sufletelor si oportunitatea de a se odihni si reflecta intre vietile fizice.


10. Sufletele par a face parte dintr-o serie de grupuri-matca specifice, carora le-au fost repartizate chiar din momentul propriei creatii. Profesorii fiecarui grup sunt ghizii spirituali personali ai tuturor membrilor acelui grup. Sufletele din acelasi grup se reincarneaza si isi asuma roluri semnificative unele in vietile celorlalte pe Pamant.


11. Departe de a putea fi definit ca un loc al sublimei inactiuni sau nirvana, lumea spiritelor apare a fi un loc de tranzitie al sufletelor ce evolueaza in forme superioare de energie. Astfel, acestea pot dobandi capacitatea de a crea atat obiecte insufletite, cat si neinsufletite. insasi energia sufletului a fost creata de o forta superioara. Lumea spiritelor are o arie de influenta nedefinita, cu exceptia faptului ca se pare ca include universul nostru si dimensiunile din apropierea acestuia.


12. Nici una dintre zeitatile religiilor de pe Pamant nu este vazuta in lumea spiritelor de catre sufletele care se intorc aici. Cea mai apropiata legatura a sufletului cu o putere divina este cea cu ghidul personal si cu membrii consiliului sau, care monitor­izeaza actiunile si dezvoltarea fiecarui suflet. Unele suflete provenite de pe Pamant simt prezenta unei Surse care emana de undeva de deasupra acelor fiinte intelepte care formeaza compo­nenta consiliului.


13. Lumea spiritelor pare a fi condusa de unele suflete foarte dez­voltate, care nu se mai incarneaza. Acestea conduc si monitor­izeaza lucrarea sufletelor pe care le au in grija. Atunci cand sufletele care se incarneaza ating nivele mai inalte de intelepci­une si performanta, ele vor inceta sa se mai incarneze, ocupandu-si locul printre acesti specialisti care ajuta sufletele. Aceste suflete supraspecializate par a fi recrutate in baza motivatiei, tal­entului si performantelor lor.


14. Ţelul suprem al tuturor sufletelor pare a fi dorinta de a cauta si de a gasi perfectiunea, de a se contopi in cele din urma cu Sursa care le-a creat.’’


Doctor.psh. Michael Newton


Autor al cartilor ’’Calatoria Sufletelor’’ si ’’Destinul Sufletelor’’, carti care contin rezultatele cercetarilor sale pe parcursul zecilor de ani dedicati profesiei sale.


Michael Duff Newton , doctor in consiliere psihologica, atestat ca hipnoterapeut si membru al Asociatiei Americane de Consiliere a fost profesor la Facultatea de Institutii Educative Superioare si a activat in domeniul practicii private in Los Angeles. Si-a dezvoltat propriile tehnici referitoare la regresie, pentru a putea sa-si duca clientii aflati sub hipnoza dincolo de amintirile vietii lor trecute, spre experienta mai insemnata a sufletului in viata de apoi. Un pionier in ceea ce priveste descoperirea secretelor vietii, a reusit prin propria sa tehnica de hipnoza la amintirile ascunse ale subiectilor sai referitoare la viata dintre vieti. Aflati in stare de hipnoza adanca, acesti subiecti descriu ceea ce li s-a intamplat in timpul incarnarilor lor anterioare pe Pamant. Ei dezvaluie detalii plas­tice despre cum anume este sa mori, cine ne intampina dupa moarte, cum arata lumea spiritelor, incotro mergem si ce anume facem in cali­tate de suflete, precum si de ce anume alegem sa ne intoarcem in anu­mite 
corpuri.


Autorul este considerat un pionier al dezlegarii misterelor vietii noastre in lumea spiritelor, relatate pentru prima data in best-sellerul sau Calatoria Sufletelor (1994), volum tradus in 10 limbi straine. Gratie reputatiei sale internationale ca regresionist spiritual, Dr. Newton a aparut la numeroase emisiuni de radio si televiziune, dar si in calitate de conferentiar, la conferintele New Age. În semn de respect pentru indelungatele sale cercetari clinice ale amintirilor sufletului si pentru descoperirile sale asupra cosmologiei vietii de dupa moarte, Dr. Newton a primit in 1998 premiul anual al Asociatiei Hipnoterapeutilor Transpersonali pentru „contributia unica" adusa in domeniul unirii mintii, trupului si sufletului. Autorul este istoric, astronom amator si calator de-a lungul si de-a latul lumii. Alaturi de sotia sa Peggy, traieste in casa sa din muntii Sierra Nevada, in nordul Californiei.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu