duminică, 26 august 2012

Atinge fericirea prin 28 de metode (1)


Fericirea poate şi trebuie să fie starea noastră normală, zi de zi. Şi totuşi, imensa majoritate a oamenilor caută încă fericirea... Haideţi să vedem câteva modalităţi utile de a ne face viaţa mai fericită.

Mai întâi, trebuie să subliniez că tot ceea ce urmează poate părea nu foarte simplu şi nici uşor de realizat, dar merită atenţia cuvenită.

Alege şi urmăreşte să realizezi metodele cele mai atractive din toată lista, pe baza preferinţelor personale. Caută ceea ce ţi se potriveşte cel mai bine, şi începe totdeauna cu ele, pentru a-ţi asigura încă de la început un succes care va deveni motivant pentru celelalte metode pe care le vei realiza după aceea.

Este de preferat să realizezi pe rând aceste metode, iar pe măsură ce obţii succesul cu una, vei putea trece la o alta. În fazele mai avansate, după o lungă şi perseverentă practică, vei putea să realizezi chiar două sau trei metode în acelaşi interval de timp, care trebuie să fie totdeauna suficient de lung pentru că ele să devină o obişnuinţă benefică.

Metoda 1: Trezeşte-te devreme

Desigur, această metodă nu este pentru oricine, cel puţin la început, dar merită să o experimentezi pentru câteva săptămâni, şi să vezi ceea ce obţii. Dar, ca întotdeauna, nu trebuie să forţezi nota, urmăreşte să te simţi bucuros şi percepe totul ca pe o nouă aventură plină de mister care îţi poate aduce o comoară nebănuită.

Trezeşte-te înainte de răsăritul soarelui, şi vei vedea că va apare o minunată schimbare în viaţa ta. Vei avea timp să realizezi mai multe, vei descoperi surprins că o simplă contemplare a începutului zilei, a răsăritului soarelui, a trezirii la viaţă a mediului înconjurător, îţi va aduce o mare bucurie.

Iată mai jos câteva idei pentru a reuşi să te trezeşti ceva mai devreme decât o faci acum.

a) Salută nouă zi care tocmai începe. Aşa cum spunea Dalai Lama, în prima clipă când te trezeşti mulţumeşte astfel: "Mulţumesc pentru acesta nouă zi ce îmi este dăruită, iar eu voi dărui tuturor în toată acesta zi gânduri bune, compasiune şi bunăvoinţă".

b) Bucură-te de liniştea începutului. Vei descoperi că dacă te trezeşti mai devreme, e mai multă linişte. Gustă din plin acesta linişte, hrăneşte-te cu ea, permite-i să te îmbrăţişeze. Bucură-te şi relaxează-te în liniştea începutului, respiră minunata pace, pregăteşte-te pentru noua zi.

c) Premiază-te zilnic cu răsăritul soarelui. Ei, da! Un astfel de spectacol nu-l poate vedea oricine... Imaginea soarelui care se ridică la orizont, încet dar sigur, este una dintre cele mai motivante şi energizante, aşa că "încarcă-te" cu ea pentru a începe ziua plin de energie.

d) Exerciţii fizice. Şi acum, un secret: exerciţiile fizice sunt mult mai uşor de realizat dimineaţă pentru că vei beneficia de mişcarea ascendentă a soarelui care te va ajuta să îţi mobilizezi resursele pentru a exersa fizic. 

e) Planul zilei. Merită să te gândeşti la ceea ce vei face în noua zi, urmăreşte să stabileşti măcar un scop pe care trebuie să-l atingi în acesta zi şi apoi realizează tot ceea ce este necesar pentru a-l obţine.

f) Savoarea zilei. Rămâi deschis la orice nouă ocazie pe care acesta zi ţi-o va oferi. Deşi e bine să-ţi planifici ziua, lasă-ţi timp şi pentru neprevăzuţ pentru sincronicitati (sau coincidenţe), pentru aventură (care nu trebuie să fie neapărat sub forma unor acţiuni fizice, ci doar la nivel emoţional sau mental). Caută mereu pe parcursul zilei să descoperi ceva nou: în oamenii pe care-i vei întâlni, în situaţiile care se vor desfăşura, în tot ceea ce-ţi va oferi ziua.





Iată şi câteva sfaturi pentru a fi eficient:

Nu începe cu schimbări drastice. Trezeşte-te doar cu 10 - 15 minute mai devreme, pentru a-ţi asigura succesul. După 3-4 săptămâni, mai adaugă încă 15 -30 minute şi vezi ce efecte apar.

Foarte important este să-ţi închei toate activităţile seara devreme pentru a merge la culcare.

Propune-ţi de seara să te trezeşti singur (fără ceas deşteptător) la o anumită oră în dimineaţă următoare. Doar dacă nu reuşeşti aşa, poţi folosi un ceas deşteptător, dar aşează-l cat mai departe de locul unde dormi, pentru a nu fi tentat să-l închizi repede.

Ridică-te din pat de îndată ce te-ai trezit. Deşi este bine să îţi aminteşti visele cat mai în detaliu, nu aloca acestei etape prea mult timp - pentru a nu fi un motiv de întârziere. Dacă tot te-ai treziţ începe ziua cu hotărâre.

Totuşi, lasă timp creierului să se obişnuiască cu noua oră de trezire, nu forţa nota punindu-l să se gândească la ceva anume. Lasă-i timp să se trezească.

Dacă tot ai reuşit să te trezeşti mai devreme, conştientizează că asta e o mare victorie pentru tine, şi acţionează ca atare. Fii exuberanţ bucură-te de acest succeş fii fericit!

Metoda 2: Renunţă la umplutură

Mai ales dacă eşti stresaţ dacă eşti deja obişnuit să munceşti mult şi, mai aleş dacă ziua îţi pare mereu prea scurtă, atunci propune-ţi să faci mai puţin. Propune-ţi să renunţi la toate acele activităţi care nu sunt necesare, acea umplutură care îţi complică viaţa şi îţi consumă energiile inutil. Rămâi la esenţial.

Spre exemplu, televizorul! Ei da, asta este o adevărată umplutură devoratoare de energie, şi de timp! Descoperă că eşti mai liniştiţ ai mai mult timp şi reduci un stres recunoscuţ dacă reduci drastic timpul alocat televizorului. Ideal este să renunţi complet la televizor, dar fă-o totuşi gradaţ ca să ai eficienţă şi succes în acest demers. La final te vei felicita că ai făcut-o şi te asigur că nu vei mai simţi tendinţa de a-l deschide. Garantat!


Sursa: aim.pro.tc

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu