sâmbătă, 11 august 2012

Din septembrie, se inchide www-ul. Tara care renunta la internetul global pentru ca se simte spionata


Iranul intentioneaza sa abandoneze internetul global si sa-l inlocuiasca cu propria sa retea la nivel national. Aceasta tranzitie va incepe in septembrie si ar putea dura pana in anul 2013, scrie Business Insider.Reza Taqipour, seful Ministerului Iranian al Tehnologiei Informatiei si Comunicatiilor, a declarat intr-o conferinta de la Universitatea Amir Kabir ca internetul nu mai este de incredere, deoarece este controlat doar de una sau de doua tari.
Taqipour a explicat ca ministrii si organismele statale vor inchide internetul din septembrie, pentru a proteja inteligenta nationala, confirma rapoartele Wired UK.
In anii trecuti au fost detectati virusi prin care s-au monitorizat, in secret, retelele de internet ale Iranului. De exemplu, virusul The Flame a facut parte dintr-un plan strategic elaborat de CIA, Agentia Nationala de Securitate si armata israeliana.
Multi considera aceasta decizie o cale prin care statul autoritar iranian va controla toate informatiile care circula in mediul online. Exemplul este preluat de la Coreea de Nord care a lansat, in 2000, reteaua Kwangmyong, cu propriul browser si program de email. Doar anumite persoane pot intra in aceasta retea, pentru ceilalti accesul fiind restrictionat.      
Sursa : incont.ro

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu