miercuri, 29 august 2012

Poate ghimbirul să învingă industria de miliarde de dolari a medicamentelor pentru ulcer?


Poate ghimbirul să învingă industria de miliarde de dolari a medicamentelor pentru ulcer?
- Există o categorie de medicamente cunoscută şi sub numele de “blocante de acid”, care face obiectul unei industrii de multe miliarde de dolari. În ciuda faptului că aceste medicamente sunt utilizate zilnic de milioane de persoane din întreaga lume, s-a dovedit că ele nu funcţionează la fel de bine ca umila plantă de ghimbir în ceea ce priveşte ameliorarea simptomelor indigestiei şi a arsurilor la stomac.

Ghimbirul este un condiment, un aliment, şi a fost utilizat în mod sigur ca un medicament timp de milenii întregi de numeroase culturi diferite. Cercetarea asupra beneficiilor ghimbirului este pur şi simplu uluitoare atât în detaliu, cât şi în amploare, subliniază Wakeup-world.com.

De fapt, beneficiile pentru sănătate ale ghimbirului au fost studiate extensiv în ceea ce priveşte peste 100 de afecţiuni sau simptome, ceea ce îl face unul dintre cele mai cunoscute remedii dovedite şi în plan ştiinţific.

Pe de altă parte, literatura biomedicală cu privire la blocantele de acid este plină cu exemple privind multiplele efecte adverse asupra sănătăţii care apar odată cu blocarea producţiei de acid gastric cu xenobiotice, protoni de inhibitori de pompă şi antagonişti H2.

Ceea ce a început ca o “arsură stomacală”, care în forma sa cronică este numită “reflux de acid” sau “tulburare de reflux gastroesofagian”, va deveni în curând o disfuncţie a barierei de acid gastric, atunci când aceste medicamente “elimină” acidul care ne protejează de infecţii, ajută la descompunerea alimentelor şi facilitează absorbţia de minerale şi nutrienţi.

Lista cu cele 30+ efecte nocive este extinsă, dar în continuare aveţi prezentate câteva dintre cele mai importante efecte adverse de care este foarte posibil să nu fiţi conştienţi:
Infecţii Clostridium
Diaree
Pneumonie
Fracturi de oase
Leziuni gastrice şi cancer

Ce se întâmplă atunci când planta noastră-aliat se luptă cu medicamentul farmaceutic? Dar atunci când rădăcina de ghimbir este comparată cu blocantele de acid în ceea ce priveşte eficienţa?

Răspunsul la aceste întrebări îl găsim într-un studiu realizat în 2007. Scopul lui a fost acela de a determina capacitatea anti-ulcer şi anti-Helicobacter Plyori (o bacterie des întâlnită în formarea ulcerului) a extractului de ghimbir versus cea a medicamentelor blocante de acid, cum ar fi lansoprazole.

Cercetătorii au descoperit că o fracţiune de ghimbir prezenta o potenţă mai mare de şase până la opt ori faţă de lansoprazole în ceea ce priveşte inhibarea producţiei de acid (în special, a activităţii gastrice celulelor de protoni de potasiu ATPase).

Însă, asta nu a fost tot. S-a mai descoperit că ghimbirul avea proprietăţi antioxidante foarte puternice, proteja atât lipidele de peroxidare (râncezire), cât şi AND-ul de la deteriorare, ceea ce i-a determinat pe oamenii de ştiinţă să concluzioneze că fracţiuni specifice din interiorul ghimbirului “au potenţial în ceea ce priveşte stoparea ulcerului, la un cost redus”.

În timp ce acest studiu s-a concentrat asupra unor tulpine specifice ale plantei de ghimbir, trebuie reţinută ideea potrivit căreia condimentul întreg nu este un medicament şi nici nu trebuie considerat un “glonţ magic” care rezolvă totul, peste noapte.

În timp ce o “pastilă” de ghimbir este de obicei o alegere mai bună decât una chimică, pentru majoritatea persoanelor, ghimbirul ar trebui consumat în forme integrale, în cantităţi moderate şi echilibrate, împreună cu o dietă hrănitoare, organică, cu alimente integrale şi tradiţionale, pentru a păstra un echilibru şi a evita căderea în extreme.

Totuşi, specialiştii consideră că a venit momentul să ne trezim din această vrajă a farmaciilor (înţelesul grecesc al cuvântului este de medicament, drog, poţiune, vrajă, otravă) şi să conştientizăm faptul că tot ce avem nevoie pentru un organism echilibrat se găseşte, foarte probabil, în curtea noastră, dacă nu în totalitate în interiorul nostru.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu