miercuri, 31 octombrie 2012

DESCOPERIREA MILENIULUI: Doi fizicieni se laudă cu STRUCTURA SUFLETULUI

teorie controversata a doi cercetatori spune ca sufletul exista dintotdeauna si face parte dinmateria fundamentala a universului

O bucăţică de suflet
O bucăţică de suflet
Dr. Stuart Hameroff, un fizician american, şi Sir Roger Penrose, din Marea Britanie, au conceput o teorie cuantică a conştiinţei, care susţine că sufletele oamenilor sunt conţinute în „microtubule”, structuri care se găsesc în interiorul celulelor noastre cerebrale.
Ideea celor doi cercetători porneşte de la noţiunea conform căreia creierul este un computer biologic în care „cei 100 de miliarde de neuroni, impulsurile lor electrice şi conexiunile sinaptice joacă rolul de reţele informatice”. Conform acestei idei, conştiinţa este un program derulat de computerul cuantic existent în creierul nostru care continuă să existe în univers şi după moartea noastră.
Dr. Hameroff, profesor emerit în cadrul departamentului de anesteziologie şi psihologie din cadrul Universităţii Arizona şi totodată directorul Centre of Consciousness Studies, lucrează alături de Sir Roger Penrose la această teorie din 1996.
Cei doi oameni de ştiinţă susţin că ceea ce noi percep ca fiind conştiinţa este rezultatul efectelor gravitaţiei cuantice în interiorul acestor microtubule, un proces pe care aceştia îl numesc „orchestrated objective reduction” (Orch-OR).
Cercetătorii afirmă că atunci când oamenii intră în starea de moarte clinică, aceste microtubule îşi pierd starea cuantică, însă informaţia conţinută în ele nu se pierde. Cu alte cuvinte, „sufletul” nu moare, ci se întoarce înapoi la univers. „Să spunem că inima încetează să bată, sângele nu mai curge, iar microtubulele îşi pierd starea cuantică. Informaţia cuantică nu se pierde, căci nu poate fi distrusă, ci se disipează şi se distribuie în univers”, afirmă Dr. Hameroff. „Dacă un pacient este resuscitat, informaţia cuantică revine în microtubule şi pacientul spune «am avut o experienţă aproape de moarte»”, adaugă cercetătorul.
Specialistul afirmă că descoperirile recente referitoare la rolul pe care fizica cuantică îl joacă în procesele biologice – precum mirosul, fotosinteza sau modul în care navighează păsările – reprezintă o dovadă în plus în favoarea teoriei sale.
Dr. Hameroff a explicat pe larg această teorie în cadrul documentarului „Through the Wormhole”, difuzat recent în SUA de postul Science Channel.
Sursa: descopera.ro
Sursa:  REALITATEA.NET

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu