marți, 5 martie 2013

Moduri necoventionale de a-ti detoxifica ficatul


Multi dintre noi se confrunta in aceste zile cu probleme de greutate, in special pe masura ce imbatranim, iar metabolismul nostru incetineste considerabil. Si desi exista un numar de moduri pentru a ne ajuta sa pierdem kilogramele – dieta si exercitiul fizic sunt printre cele mai eficiente – unicul lucru de care ai nevoie pentru a-ti mentine in ordine greutatea este un ficat sanatos.
“Aproape fiecare afectiune de sanatate ce ridica provocari corpului a inceput cu un ficat imbacsit” scrie Dodee Schmitt in TeraWarner.com. “Hormoni sintetici, bacteriile, paraziti, alimente junk(gunoi), pesticide – toate ajung in cele din urma in ficatul tau. Chiar si gandurile negative lasa o amprenta ce afecteaza ficatul, daca nu sunt eliberate si iertate”.

Detoxifierea ficatului nu este asa de dificila precum crezi, sau asa de dezgustatoare pe cat suna. Aici sunt cinci moduri in care poti sa iti realizezi obiectivul cu siguranta si eficienta:

Inainte de a incepe, trebuie sa iti pregatesti ficatul si corpul pentru detoxifiere.

Aceasta impune o perioada preliminara de sapte zile, daca vrei, pentru ca “este esential ca sa iti pregatesti si sa iti intaresti ficatul si colonul pentru activitatea viitoare”, scrie Anne Louis Gittleman de la ExperienceLife.com. Acest lucru este important, deoarece daca nu o faci, expertii avertizeaza ca ai putea termina chiar si mai balonat, constipat si toxic decat erai inainte de a fi inceput. Si ai putea sa pui capat oricarei incercari de a pierde in greutate.
Postitul este un mod excelent de a elibera toxinele din corpul tau, care au fost mai inainte depozitate in celulele grase. Procesul permite acestor toxine sa fie filtrate si trasportate prin fluxul sanguin catre canalele de eliminare ale corpului.
“Dar fara un sprijin pregatit dinainte pentru ficat si colon pentru a ajuta la curatirea acestor toxine din sistem”, scrie  Gittleman, “otravurile ar putea doar sa fie relocate inauntrul corpului, stabilindu-se in oricare numar de organe sensibile”, lasandu-te obosit, anxios si cu dureri de cap. Deci in scopul de a evita starile rele inutile, si de a maximiza pierderea de greutate, exista o serie de pasi simpli pe care ii poti urma pentru sapte zile, inainte de a incepe postul de o zi cu sucuri pentru a-ti curata ficatul. Acesti pasi sunt:
– Dupa fiecare dintre cele sapte zile, alege un fel de legume din fiecare grup  de legume prietenoase pentru ficat - crucifere (varza, conopida, varza de brusel, brocoli
ficatul detoxifiere
 si muguri de brocoli);  legume si plante cu frunze verzi (varza kale, patrunjel, sfecla mangold, coriandru, frunze de sfecla, macris de balta, frunze de mustar brun(brassica juncea),citrice (portocale, lamai, lamai verzi/lime – dar evitati grepfruitul si sucul acestuia, deoarece contine o substanta numita narigen, care la randul ei poate interfera cu procesul de curatare a ficatului), alimente bogate in sulf (ceapa, usturoi, varza), alimente vindecatoare pentru ficat (asparagus, armurariu, anghinare, sfecla, telina, zer).

– Alege in fiecare zi doua dintre alimentele urmatoare, bune pentru colon, precum tarate de psyllium, mere, morcovi, pere sau fructe de padure.
– Bea un numar de pahare de apa purificata egal cu jumatate din greutatea corpului in uncii(practic egal cu numarul kilogramelor) in fiecare zi.
– Serveste cel putin cel putin doua linguri mari de alge brune-verzi sau spirulina, dar de buna calitate.
– Asigura-te in fiecare zi sa ai una-doua linguri mari de ulei de masline, ori in, sau, “uleiul femeii” (care consta intr-un amestec de ulei de in si coacaze negre).
– Asigura-te ca eviti orice ar interfera cu detoxifierea, cum ar fi grasimile in exces, orice forma de zahar (inclusiv sirop de artar, miere, etc.), indulcitori artificiali, carbohidrati rafinati precum orez, secara si produsele inrudite, gluten si proteine de soia izolate, precum cele gasite in batoanele energizante si alimentele procesate din soia, si alcoolul, medicamentele fara reteta si cofeina.
Dupa sapte zile esti gata pentru detoxifierea de o zi cu sucuri, constand in ingrediente “desemnate a curati impuritatile din ficatul tau si din alte tesuturi, simultan cu suportul acordat sanatatii tale in general, ca si energiei”, Gittleman scrie:
Adu la o stare de fierbere usoara echivalentul unui vas mai mare de suc de merisoare neindulcit sau concentrat de suc de merisoare diluat cu apa filtrata, apoi redu focul la mic.
Pune intr-un infuzor de ceai scortisoara, ghimbir si nucsoara; pune infuzorul in Apa de Merisor. (Pentru un suc mai condimentat, adauga aromele direct in lichid). Lasa la foc mic 15-20 de minute; raceste la temperatura camerei. Amesteca in acest lichid sucuri de portocale si lamai. La acest moment, daca doresti, poti adauga stevia(indulcitor natural dintr-o planta sud-americana) sau alt indulcitor natural.
De-a lungul zilei, alterneaza bautul a 2 litri de apa curata, filtrata cu 2 litri de Suc Miracol. Bea cel putin 20 de litri  din fiecare.
Mai poti incerca o Bautura Matinala Cayenne cu lamaie, care este exact ceea ce pare: o reteta de bautura cu apa curata, filtrata, suc de lamaie si piper cayenne(rosu).
Sa bei apa aromata ti-ar putea parea greu de acceptat, dar cu lamaie va incepe sa-ti placa.
Ce alte metode neobisnuite de a detoxifia  ficatul mai stiti sau ati incercat si au dat rezultate? Asteptam parerile voastre, aici invatam impreuna.

Surse:

http://viataverdeviu.ro

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu