sâmbătă, 13 aprilie 2013

EVENIMENTE ! - COMFIRMAREA PROFETIILOR - 13 aprilie 2013


13 aprilie 2013 

Ciprul îşi vinde tezaurul şi ieftineşte năucitor aurul 

Preţul aurului a coborât vineri (12 aprilie 2013) cu peste 4%, revenind sub pragul de 1.500 de dolari uncia, cel mai redus nivel înregistrat după luna iulie 2011, după publicarea unor informaţii referitoare la intenţia Ciprului de a vinde o parte din rezervele sale de aur. În prezent, preţul unciei de aur este cu 22% sub nivelul record de 1.920,30 dolari înregistrat în luna septembrie 2011. 

Potrivit unei estimari a Comisiei Europene, Ciprul va fi nevoit să vândă o parte din rezervele sale de aur pentru a strange 400 milioane de euro. Deşi cantitatea de aur ce ar urma să fie vândută de Cipru nu este mare, alte state îndatorate din zona euro precum Italia şi Portugalia ar putea să fie supuse la presiuni pentru a vinde şi ele o parte din rezervele lor de aur. 

Prin acţiuni specifice de manipulare a pieţei financiare, preţul aurului a scăzut dramatic, astfel că atât Cipru, cât şi alţi proprietari care vor fi obligaţi să vândă aur, vor vinde o cantitate mai mare de aur pentru a obţine sumele necesare de bani. 


Sursa: roaim.de.vu/

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu