sâmbătă, 13 aprilie 2013

Fenomen astronomic care se poate observa duminică la Galaţi - Conjuncţia între Lună şi planeta Jupiter


Conjuncţia între Lună şi planeta Jupiter poate fi văzută la Observatorul Astronomic din Galaţi, anunţă Agerpres.

Observatorul Astronomic din cadrul Complexului Muzeal de Ştiinţele Naturii Galaţi invită pasionaţii de astronomie să admire duminică, între orele 20,00 - 22,00, pe cerul de seară, în partea vestică a bolţii cereşti, o conjuncţie între Lună şi planeta Jupiter, a anunţat, sâmbătă, coordonatorul Observatorului Astronomic, Ovidiu Tercu.
Potrivit acestuia, cu ajutorul telescoapelor din dotare se va putea observa planeta Jupiter cu cei patru sateliţi galileeni, dar şi Luna, cu spectaculosul ei relief selenar, munţi şi cratere. 

'Conjuncţiile sunt fenomene astronomice vizuale, care se manifestă printr-o apropiere aparentă strânsă între două sau mai multe corpuri cereşti. În cazul particular al conjuncţiei din seara de 14 aprilie, aparent Luna se va găsi în apropierea planetei Jupiter, între cele două corpuri fiind o separaţie minimă de două grade, ceea ce înseamnă lăţimea a două degete, ţinând mâna întinsă. Chiar dacă aceste conjuncţii nu au o valoare ştiinţifică deosebită, din punct de vedere educativ şi estetic, sunt fenomene ce nu trebuie ratate', a declarat Tercu.

Accesul publicului se face, duminică, începînd cu ora 20.00, preţul unui bilet fiind de trei lei

Sursa:  REALITATEA.NET

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu