joi, 27 iunie 2013

Curățenia și sinceritatea

IMG_3636„Un preot spunea că s-ar bucura să aibă o casă de sticlă să vadă toată lumea ce face el. Un îndrăzneț cuvânt , un cuvânt frumos. Da, sa te poți prezenta oriunde și oricând cu ceea ce ești, cu interiorul tău și cu exteriorul tău, pentru că viața din exterior este o proiectare a vieții din interior. Așa că dacă ai o așezare bună sufletească, proiectezi și în afară ceea ce ai înăuntru și e excepțional”. Pr. Teofil Pârâian
Ce frumos a sintetizat dragul nostru părinte, această entitate magnifică care a ales în Planul Extazului să facă cunoscut pe dumnezeul din el, fără să vadă cu ochii fizici.
Autor articol: Psiholog Niculina Gheorghiță
Așa se spune și așa este, exteriorul reflectă interiorul nostru. Pentru a ne schimba realitatea din jurul nostru avem nevoie să facem curățenie în interiorul nostru.
Ca o metodă principală vă recomand poziția de observator. Adică fiți persoana care se observă în tot ceea ce gândește, vorbește și face. În momentul în care te observi descoperi cine ești, cum te manifești, cum te comporți la anumiți stimuli din exterior sau din interior,etc. Pentru asta ai nevoie  să fii tu cu tine în prezent.
Este un exercițiu magnific de autocunoaștere și descoperire a programelor false, limitative pe care le-am luat la pachet prin creșterea și dezvoltarea noastră cognitivă, emoțională și socială.
Următorul pas este să fii sincer cu tine și să eviți compromisurile. De fiecare dată când faci un compromis tu de fapt calci pe scânteia ta divină (Spiritul tău, Sinele tău Divin), te minimalizezi și încetul cu încetul îți pierzi respectul de Sine.
Respectul de Sine este o caracteristică necesară pentru o dezvoltare armonioasă, pentru echilibru în tot ceea ce faci și pentru a face alegerile potrivite întru manifestarea Sinelui tău Divin.
Dacă nu îți respecți Sinele sau Scânteia ta Divină în timp vei descoperi că ești o frunză în vânt la cheremul tuturor, devii un om fără verticalitate, fără demnitate.
Pentru asta vă recomand să fiți prezenți când luați o decizie și să vă întrebați „Vreau eu să fac asta sau să merg acolo, cu adevărat?”. Dacă vreți cu adevărat faceți ce vreți, dacă nu opriți-vă și ascultați-vă nevoile, dorințele care vin din interiorul ființei voastre.
Fiind atenţi la voi timp de 6 luni veți schimba la nivel cerebral rețelele neuronale prin care voi vă creați realitatea. Rețelele neuronale sunt cele care preiau o intenție  a Sinelui Divin și le transformă în holograme care sunt vizibile în câmpurile voastre.
Perioada de timp menționată mai sus, este necesară pentru  a face curățenie în computerul central adică în creier, pentru ca într-adevăr să putem sta într-o „casă de sticlă”. Adică dacă computerul central este plin de viruși are nevoie de o devirusare pentru a funcționa perfect cu instrucțiunile primite de la Sine. Dacă are viruși tot ce va primi va fi perturbat și distorsionat de către virușii din calculator.
În momentul în care am făcut curățenie în calculator tot sistemul funcționează la parametrii optimi. Asta înseamnă în armonie cu noi și cu alții, în bucurie pentru tot și toate, în recunoștință pentru experiențele noastre și în smerenie pentru că realizezi că toți suntem una, toți suntem eterni, toți suntem divini.
Îmi spunea cineva într-o zi că toate problemele lui pleacă de la “mansardă”, adică de la creier. Într-adevăr fiecare emoție, stare, situație pleacă de la Creier. Dacă în creier ținem o credință falsă gen, “dacă…atunci”, și nu ne dăm voie să experimentăm noul și ineditul, atunci e firesc să avem același gen de experiențe. Pentru a ne schimba trăirile este important să facem curățenie în computerul central.
Se mai spune că “peștele de la cap se împute”- are aceeași conotație și anume dacă gândim într-un anume fel, tot sistemul va funcționa conform credințelor noastre.
Noi suntem creatorii realității noastre. Ceea ce este în afară este o reflecție a ceea ce conținem în mintea noastră prin credințele și programele pe care le avem. Nimeni nu ne poate introduce cu forța în creier o anumită informație sau o anumită stare de a trăi bine și frumos. Asta se poate întâmpla doar prin lucru cu tine, cu mintea ta și prin starea de prezență. Spor în tot ce faceți și fiți sinceri cu voi. Cu drag

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu