joi, 27 iunie 2013

MERCUR RETROGRAD IN RAC – 26 IUNIE 2013 –ORA – 16: 08 SI 20 IULIE 2013, ORA 21: 23 –“ O EMOTIE KARMICA “

Stii ce esti ?
Esti un manuscris al unei scrisori divine,
Esti oglinda care reflecta o fata zeiasca.
Acest univers nu este in afara ta .
Priveste in tine ;
Tot ceea ce vrei sa fii
Esti.”  RUMI

Pe  26 iunie 2013, ORA 16:08, ora Romaniei, Mercur isi incepe miscarea aparent retrograda in semnul Racului pe gradul 23:06, termina aceasta aparenta intoarcere in timp in data de 20 iulie 2013 ora 21:23, pe gradul 13:22 Rac.
Miscarea retrograda a unei planete este de fapt o iluzie optica de pe pamant, nici o planeta nu se misca inapoi ci doar isi micsoreaza viteza de rotatie in jurul soarelui si are doua moment de stationare, unul de stationare in miscare retrograda si unul de stationare in miscare directa. Mercur intra in miscare retrograda de trei – patru ori pe an, de fiecare data vom experimenta o umbra si o furtuna . Perioada de umbra incepe atunci cand Mercur trece pentru prima data peste gradul pe care isi va termina miscarea aparent retrograda (9 iunie 2013), perioada de furtuna incep odata cu miscarea retrograda cand Mercur se misca cel mai lent, mai putin de 40 de minute pe zi. Mecrureste o planeta rapida, din aceasta cauza, atunci cand trebuie sa isi incetineasca viteza, ea aduce “ furtuni mercuriane “. O perioada de retrogradare poate fi si negativa dar si pozitiva, ofera oportunitatea sa reconfiguram drumul vietii noastre, ceva din trecut poate prinde iarasi viata in sensul ca avem nevoie de “ acel ceva “ in viitor. Mercur retrograd ofera o sansa unica de a merge in trecut, de fapt o problema din trecut prinde viata, “ trecutul vine peste noi “ .
De regula, planetele retrohgrade au un iz sortit  evenimentele sunt adesea inevitabile sau predestinate. Cand Mercur este retrograd vom simti ca multe parti din viata noastra sunt in curs de revizuire, ceva legat de trecut este corectat, solutionat altfel sau mai bine spus asa cum trebuie. Acuma, este momentul potrivit pentru a privi trecutul cu ochii limpezi, pentru a lega lucrurile neterminate, trecutul este “ inviat” in special acele lucruri sortite.
Mercur simbolizeaza tot ceea ce tine de comunicare, deplasare, invatamant, semnarea unor acorduri, corespondenta de toate felurile, echipamentele de comunicare cum ar fi calculatoarele, telefoanele, aparatele de radio, calatoriile, masinile, bicicletele, trenurile, avioanele, schimburi comerciale, diferite hotii, sa nu uitam ca Mercur are renume de mare trisor ce stie atat ce de usor sa pacaleasca, sa vanda si sa cumpere intr-un fel avantajos pentru el.
Mercur este palavragiul zodiacului care analizeaza, defineste , exagereaza. este curios, este vocea noastra si tot ce are de a face cu cuvantul scris sau vorbit. Limba dezvalui dar poate si ascunde, astfel Mercur devine stapan si peste gandurile, fanteziile sau opiniile ascunse.
Cu Mercur in Rac, mintea este condusa de sentimente si emotii fiind destul de greu sa separe emotia de ratiune. Mercur retrograd in Rac va pune un accent deosebit pe “ sentimentele, emotiile “ pierdute, as vedea acest tranzit mercurian ca o completare a unui rebus incomplet ce ne hraneste sufletul. Racul este un semn ce guverneaza familia,  mama, parintii, casa, afacerile imobiliare, vremea iar Mercur retrograd poate aduce destule furtuni in aceste zone.
Daca Mercur in Rac este sensibil retras, secretos, timid, ascultator, ia lucrurile foarte personal, stie sa protejeze prin vorbe calde, atunci cand Mercur devine retrograd in acest semn, aceste lucruri sunt mult mai accentuate. De fapt,  rolul lui Mercur in Rac este de a ne gasi echilibrul emotional  iar pentru asta putem aborda mai atent problemele emotionale, sentimentale care au radacini in trecut. Ai pierdut pe cineva si sufletul tau este ravasit?  Daca da, Mercur retrograd in Rac este profesorul sufletelor, emotiilor care trebuiesc vindecate,  are o reteta pregatita pentru fiecare.
In harta momentului intrarii lui Mercur in mers aparent in Rac, avem Luna in Varsator ( guvernatoarea lui Mercur in Rac) in conjunctie cu Juno retrograd in Varsator in casa IV. Daca Luna in Varsator ne indeamna catre nou, detasare, originalitate, emotii inedite si socante, Luna in casa IV ne indeamna catre traditii, familie, din aceste emotii care se bat cap in cap se vor naste furtunile mercuriene in urmatoarea perioada . In legatura cu Luna in Varsator se afla Juno retreograd in Varsator punand un accent deosebit pe emotiile, sentimentele unei relatii originale in camin, familie, relatia cu parintii.
Urmeaza o perioada in care activitatile noastre trebuie sa inceapa  cu “RE-ORGANIZARE, RE-EVALUARE, RE-VEDERE, RE-INTALNIRE, RE-DEFINIRE, RE-FINANTARE, RE-PROGRAMARE, RE-FLECTARE , RE-SCRIERE….”. Mercur este o energie ce stie sa ne transforme in voci , in mesageri , ne incurajeaza sa cerem sfaturi, ne spune ca o buna comunicare elimina distanta iar informatia, piesa lipsa , un secret dezvaluit intregesc acest joc karmic astral.

Mercur este guvernatorul Gemenilor dar si al Fecioarei  , este guvernatorul natural al casei III o casa ce ne vorbeste de calatorii scurte, frati, surori, rude, vecini dar si al casei VI –munca, colegi, sanatate , obligatii , deci in aceste domenii din viata noastra pot aparea destule necazuri, incurcaturi dar si sanse pentru rezolvarea unor probleme care pareau fara solutii . Vor fi ingreunate asfel lucrurile din imediata vecinatate a noastra, vor fi aduse din trecut probleme, oameni, hotarari care se cer reevaluate si corectate, mare atentie la ce semnati si  cum semnati. Deschiderea unei afaceri, planificarea unei afaceri, un nou proiect , nu sunt cele mai bune orientari in aceasta perioada , nu este cel mai bun moment pentru achizitionarea calculatoarelor, televizoarelor, aparate electrice si electronice, barci, motoare, motociclete , orice  alte masinarii de transport deoarece pot aparea mari disfunctionalitati.
Mercur retrograd ne spune intr-un limbaj karmic ca redefinirea relatiei noastre cu trecutul este inevitabila.
Adriana Tudosa

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu