joi, 27 iunie 2013

Jurnalistul Michael Hastings a murit - el pregătea dezvăluiri despre CIA

de Clark Kent (Hangthebankers.com)
traducere şi adaptare de Andrei Comănescu (AIM)

Michael Hastings pregătea dezvaluiri cutremurătoare despre activităţile CIA, înainte de a fi ucis, conform revistei LA Weekly. "Faptul că Hastings era cu ochii pe CIA nu reprezintă nicio surpriză pentru cei care îi cunoşteau cercetările", afirmă Dennis Romero, adaugând că "lumea întunecată şi ultra-secretă a spionajului şi agresiunii americane erau subiectele preferate ale cunoscutului jurnalist de investigaţie".

Hastings tocmai contactase organizaţia Wikileaks cu doar câteva ore înaintea morţii sale. Iată ce a anunţat organizaţia specializată în dezvăluiri: "Michael Hastings contactase avocatul Wikileaks Jennifer Robinson cu doar câteva ore înainte să moară, anunţând că FBI este pe urmele sale".

Mass-media oficială a relatat despre moartea jurnalistului într-o manieră specifică:



"Domnul Hastings se pare că se afla singur în maşina care a lovit un copac cu o mare viteză, conform declaraţiilor oficialilor din Los Angeles", notează New York Times.

Cu toate acestea, fotografiile de la locul accidentului arată că maşina în care se afla Hastings nu avea deloc o viteză mare. "Nu există niciun fel de distrugeri cauzate de aşa-zisul impact al maşinii. Singurele distrugeri au fost cauzate de EXPLOZIA portbagajului maşinii, nicidecum strivirea părţii din faţă a vehiculului, care nici măcar nu a ajuns la vreun copac, ci s-a oprit într-un parapet", scrie Jim Stone. Maşina era un Mercedes, ceea ce înseamnă ca nu a luat foc singură. Un martor ocular a declarat că maşina a explodat", continuă Stone.

"Oricâte discuţii şi analize s-ar face, un Mercedes nu explodează de la sine fără un pic de "ajutor". Incendiile noilor modele de maşini se explică prin trei situaţii: funcţionarea motorului fără ulei, fără lichid de răcire, sau în cazul unui îngrozitor accident care ar fi scurtcircuitat bateria maşinii declanşând focul. În toate aceste cazuri focul ar fi izbucnit în compartimentul motor al maşinii, care apoi s-ar fi întins progresiv până la portbagaj unde se află rezervorul, distrugând între timp aproape întreaga maşină. Faptul că vopseaua maşinii este intactă arată că incendiul nu a izbucnit de la motor, şi că Michael Hastings a fost ucis, iar restul sunt detalii", completează Stone.

Uciderea lui Michael Hastings trebuie să fie pusă într-un context mai larg. El este jurnalistul care l-a demascat pe generalul Stanley McChrystal, care era pe atunci şeful forţelor SUA din Afganistan. Sistemul militar a considerat reportajele lui Hastings o adevărată ameninţare pentru ei, aşa că au reacţionat prin eliminarea lui.

Politica de asasinate promovată de Obama

În februarie 2013, Departamentul american de Justiţie a făcut referire la două documente secrete aparţinând comitetelor de spionaj ale Congresului american, pentru a-şi justifica legalitatea asasinatelor pe care le execută ucigând cetăţeni americani. Documentele fac referire la Anwar al-Awlaki care a fost ucis în Yemen de către o drona tip Predator manevrată de CIA. Obama a permis publicarea acestor documente cu puţin timp înaintea audierilor oficiale ale lui John Brennan care era propunerea lui Obama pentru funcţia de şef al CIA, şi care este - deloc întâmplător - principalul arhitect al programului său criminal care foloseşte drone.

Deşi publicul nu a avut acces direct la aceste documente, mass-media oficială a răspândit mesajul că guvernul american are o justificare legală pentru asasinarea propriilor cetăţeni care a început cu uciderea presupusului şef al-Qaeda Anwar al-Awlaki (fost oaspete la un dineu oficial la Casa Albă!!!) împreună cu fiul său. Ca urmare, milioane de americani, spălaţi pe creier de sintagma "războiul împotriva terorismului" şi de propaganda perversă, au acceptat justificările şi aprobă în continuare aceste acţiuni criminale.

Jurnaliştii devin ţintă

Administraţia Obama şi-a arătat satisfacţia pentru modificarea Primului şi al celui de-al Patrulea amendament al Constituţiei atunci când, în luna mai 2013, a arătat că Departamentul de Justiţie a obţinut în secret înregistrările telefonice ale jurnaliştilor de la Associated Press.

Actiunea era un mod evident de intimidare şi transmitere a mesajului de avertisment către acele "elemente" ale mass-mediei oficiale care au refuzat să mai respecte "linia" trasată de "capii sistemului". Frica şi intimidarea pot să funcţioneze pentru jurnaliştii din mass-media oficială, însă pentru cei din media alternativă care nu este "sponsorizată" de sistem se pare că doar asasinarea poate opri dezvăluirile care erau iminente.

Aparentele stângăcii în organizarea asasinatului lui Michael Hastings sunt însă deliberate. Guvernul, Pentagonul şi CIA doresc să transmită un mesaj, acelaşi pe care l-au transmis la vremea lor şi Hitler, Stalin, Mao, şi alţi dictatori: "Dacă mergi împotriva guvernului, dacă depăşeşti anumite limite, atunci poţi fi ucis".

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu