marți, 18 iunie 2013

Harta seismica a cutremurelor pentru Bucuresti

După cutremurul major produs în 1977, autoritățile române au fost conștiente de pericolul viitor la care sunt supuse anumite orașe. Dacă în trecut infrastructura cât și clădirile nu prezentau un risc ridicat de dărmare în cazul producerii unui cutremur de mare amploare, în zilele noastre lucrurile s-au schimbat dramatic.
Acum câteva săptămâni, primarul capitalei, Sorin Oprescu, a făcut o declarație de presă interesantă, care se referea la structurarea unei hărți seismice a capitalei. Mai multe sonde au fost introduse în solul celor mai importante cartiere și astfel a fost măsurat riscul de amplificare a undei seismice.
Ziarul Libertatea a pus la dispoziția opiniei publice această hartă, pe care sunt trecute cu roșu zonele cele mai periculoase. Cea mai periculoasă zonă este cea de nord-vest, iar cea mai sigură cea de sud-est. Zonele indicate drept periculoase sunt astfel din cauza solurilor argiloase, nisipoase, dar și a celor cinci straturi ale pânzei freatice care se întind la o adâncime de peste 1500 metri.
harta cutremure bucuresti

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu