marți, 18 iunie 2013

Transformarea societatii in care traim; ce s-a petrecut cu America?


În urma imensului scandal al interceptărilor din SUA, s-a dovedit fără drept de apel că Guvernul american a violat fără scrupule Constituţia ţării şi a călcat în picioare drepturile omului. Situaţia este cu atât mai ironică, cu cât mass-media internaţională acreditează de zeci de ani ideea că această ţară este „garantul democraţiei mondiale” şi al „libertăţii de expresie a oamenilor”. Iată însă ce fel de „democraţie” şi de „libertate” domnește în realitate în America! Operaţiunea PRISM o dovedeşte fără drept de apel.
Istoria SUA, la fel ca istoria oricărei alte ţări, este gravată cu cadavrele unor „idealuri măreţe”, care sună frumos pentru creduli, dar care n-au avut în realitate nicio consistență pentru viaţa societăţii americane. Dimpotrivă. Ele s-au redus mereu la diversiuni, minciuni şi persecuţii, la limitări ale drepturilor oamenilolr şi la făţărnicii politice, toate pentru a împinge mereu țara în felurite războaie cu alte naţiuni de pe glob, fie pentru a servi agenda secretă a unor grupuri de influenţă foarte puternice. 
Ideea este că acum 50 de ani, America a vrut să creadă că reprezintă o naţiune a idealurilor înalte şi mulţi cetăţeni ai ei au crezut cu putere în acele idealuri. Ce s-a petrecut cu toate acestea? Cum de s-a ajuns în această situaţie explozivă în care se afla această ţară?

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu