vineri, 14 iunie 2013

Proiecte Noi-Dan Gaucan - Salon de dezvoltare personală: Fundatia Maretie si Talent

maretie si talent
In prima faza vreau sa le multumesc tuturor celor care mi-au transmis toate urarile lor de bine si sa-i linistesc pe toti…sunt bine oameni buni, nu va faceti probleme. :)
Nu am “parasit” pe nimeni, doar am inceput noi proiecte.De acum inainte blogul meu va cuprinde informatii, doar despre proiectele la care voi participa :)
Cine simte si doreste sa se alature mie, este asteptat cu bratele deschise.
Sa incepem…
Fac parte din echipa Fundatiei Maretie si Talent.
Cateva cuvinte despre Fundatia Maretie si Talent
Cuvintele sunt  preluate din Prezentarea facuta de Doamna Daniela VulcanPresedintele Fondator al  Fundatiei
Naştere şi devenire
Pretutindeni în ţara noastră se află oameni pe care cei apropiaţi, cei care-i cunosc îi definesc prin cuvântul „har”. Este un cuvânt cu foarte bogate sensuri, pe care dicţionarele le „descifrează” prin enumerarea unor calităţi, însuşiri şi deprinderi naturale, ceea ce constituie un motiv de reală admiraţie, de respect faţă de cel dăruit cu asemenea resurse spirituale, de talent, de vocaţie. Desigur, talentul şi vocaţia sunt, alături de cunoaştere, premisele esenţiale ale unei activităţi profesionale performante. În acelaşi timp, inclusiv prin aşa numitele hobby, talentele tind să se manifeste, să devină vizibile, un bun public. Acest proces, însă, de cele mei multe ori, nu se poate desfăşura de la sine fără impulsurile date de cei din jur, inclusiv prin modalităţi instituţionale. Pentru a se afirma, trebuie sprijinite, iar fundaţia Măreţie şi Talent va oferi, neîndoios, un asemenea sprijin pe foarte multe planuri materiale şi educaţionale, deoarece – suntem convinşi – tot ceea ce reprezintă „har” se poate manifesta mai bine printr-o mai profundă cunoaştere a domeniului abordat, prin stimularea însuşirilor personale, inclusiv în condiţiile specifice puse la dispoziţie de fundaţie, de alte componente ale societăţii civile. De altfel, în aceasta constă însăşi raţiunea de a fi a ONG-urilor gândite, create şi puse în „mişcare” de resorturile conştiinţei civice, de înţelegerea adâncă a ceea ce înseamnă viaţa în mijlocul Cetăţii, pusă în slujba oamenilor ei.
Statutul Fundaţiei „MĂREŢIE şi TALENT” conţine elementele necesare pentru îndeplinirea unui asemenea rol, ca expresie a responsabilităţii sociale. Nu ne putem permite să nesocotim, să irosim talentele, să nu acţionăm – fiecare şi toţi laolaltă – cu mijloacele de care dispunem, astfel încât, alături de exercitarea ireproşabile a profesiei de bază, oamenii valoroşi să-şi poate dezvolta pasiunea pentru artele plastice, pentru muzică, pentru literatură nu numai în calitate de „consumatori” avizaţi, ci şi de creatori, în adevăratul înţeles al cuvântului.
Pentru îndeplinirea unei asemenea misiuni, integrate organic conceptului de responsabilitate socială, este nevoie de viziune, de o puternică determinare civică, de acţiune organizată pe o perioadă de largă perspectivă. Toate aceste cerinţe pot fi acoperite tocmai prin ceea ce reprezintă Fundaţia „MĂREŢIE şi TALENT”.
În fond, este vorba despre „punerea în operă” a resurselor intelectuale ale fiecăruia dintre noi, în numele unei cauze de mare nobleţe sufletească. Adică, ne propunem să desfăşurăm o activitate utilă în mod dezinteresat, solidar, caritabil (chiar), să aducem în societate un plus de frumos, de confort spiritual, de normalitate, de cooperare şi întrajutorare.
Starea de fapt şi starea de spirit
Fireşte, în întregul proces de „construcţie” a Fundaţiei „MĂREŢIE şi TALENT” am pornit şi pornim de la realităţi. Din motive care îşi aşteaptă încă analizele economice, sociologice şi psihologice adecvate, societatea în care trăim se caracterizează printr-o tranziţie care pare fără de sfârşit şi, din această cauză, provoacă neîntrerupt numeroase frustrări. Realităţile pe care le evoc, dar şi percepţia publică atestă, deosebit de convingător, că am avut şi avem de-a face cu o gravă răsturnare a scării de valori autentice, fără de care întreaga naţiune este profund debusolată. De aceea, orice demers în vederea repunerii valorilor la locul care li se cuvine este mai mult decât binevenit, chiar dacă nu toţi concetăţenii conştientizează deocamdată acest fapt.
Nu există, după opinia mea, o modalitate mai convingătoare şi, în consecinţă, mai eficientă de promovare a valorilor decât cea a identificării şi sprijinirii talentelor din toate sferele creaţiei umane. De aceea, printre obiectivele pe care ni le-am propus se află atenţia deosebită, prioritară acordată tinerilor la început de carieră. Aceasta nu exclude, ci presupune sprijinirea talentelor, indiferent de vârstă şi profesiune, inclusiv prin înfiinţarea unor centre de resurse umane profilate tocmai pe direcţiile de acţiune conturate de scopul propus, încurajarea spiritului de excelenţă, mai ales în sfera antreprenoriatului, concretizarea unor proiecte durabile în domeniile educaţiei, dezvoltării comunităţilor profesionale şi teritoriale, consolidarea societăţii civile, sprijinirea modernizării sănătăţii şi culturii, proiecte care să contribuie la reînnoirea spirituală şi socială a României.
Daniela Vulcan
Presedinte Fundatie Maretie si Talent
Mai multe detalii despre activitatea acestei fundatii veti gasi la adresa: http://www.fundatiamaretiesitalent.ro/
Sub deviza  Descoperă Măreţia din Tine şi pune în mişcare Talentul tău!
va fi inaugurată seria evenimentelor desfăşurate sub auspiciile
Fundaţiei Măreţie şi Talent

 Sufletul să fie totdeauna la fel cu gândul, gândul în vorbe şi vorba cu fapte, căci numai astfel vei obţine un echilibru, între lumea ta şi lumea din afară.(Liviu Rebreanu)
Primul salon de dezvoltare personală vă invită la o descoperire a sinelui ca un tot armonios al fiinţei unde ne vom bucura astfel, împreună, de o incursiune către:
Educaţie şi Evoluţie. Calea către o Lume a valorilor reale
Cei dornici de a-şi descoperi şi descătuşa Măreţia interioară printr-o profundă cunoaştere de sine, sunt aşteptaţi vineri, 28 iunie a.c., în Mircea Vodă nr. 35, etaj 1, începând cu ora 16.00, pentru a porni împreună într-o Călătorie (vezi Program) din care vor reveni mai bogaţi, mai armonioşi, mai luminoşi descoperind Măreţia interioară ce aşteaptă să fie recunoscută şi trăită acum.
Albert Einstein spunea că “Ideile fundamentale sunt simple, dar par complicate dacă sunt expuse de cine nu le înţelege.”  Împreună vom înţelege şi vom lăsa experienţa de dezvăluire a frumuseţii şi măreţiei noastre interioare să ne poarte la cu totul alt nivel, prin educaţie, către evoluţie, descoperind astfel calea către o lume a valorilor reale.
Cînd ştii cît valorezi, nu te opri pînă nu obţii ce ţi se cuvine! (Pierre Corneille)

INTRAREA ESTE LIBERĂ, necesară fiind doar o carte de vizită cu gust  :)
Pentru mai multe detalii şi confirmarea prezenţei
vă rugam să apelaţi  0728 999 078 – Elena Muşat
Descoperă Măreţia din Tine şi pune în mişcare Talentul tău!
Primul salon de dezvoltare personală cu tema:
Educaţie şi Evoluţie. Calea către o Lume a valorilor reale
*********
PROGRAM
vineri, 28 iunie 2013
*********
16,00 – 17,00       Deschidere eveniment.
Educaţie şi Evoluţie. Calea către o Lume a valorilor reale
DANIELA VULCANPreşedinte Fundaţia Măreţie şi Talent
 17,00 – 18,00       Conştiinţă în viaţă, în evoluţia şi în vindecarea noastră
ALINA MIHAI, Licenţiată în psihologie; Trainer autocunoaştere şi evoluţie personală
 18,00 – 18,30       Pauză
 18,30 – 19,30       Adevărul şi Iubirea, Experienţe ale Inimii
DANIEL GĂUCAN, Trainer autocunoaştere şi dezvoltare personală; Energoterapeut
 19,30 – 20,30       Energie şi Mişcare
 20,30                    Networking
Va astept cu drag!!!
Dan Gaucan

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu