vineri, 14 iunie 2013

Radu Golban: Merkel l-a primit la Berlin pe Ponta după ce USL i-a făcut un cadou de 18 miliarde de euro

Guvernul Ponta a făcut cadou Germaniei mai multe proprietăţi confiscate în 1944 de către Regele Mihai, Grupului Etnic German de la acea vreme, dezvăluie economistul român Radu Golban. Aceste proprităţi valorează 18 miliarde de euro, potrivit evaluării acestuia.

“Cadoul lui Victor Ponta pentru Angela Mekel a fost restituirea proprietăţii confiscate în 1944, ale Grupului Etnc German. [...] În 1944, România a semnat o convenţie de armistiţiu cu Aliaţii, care conţinea 66 de legi. Între cele 66 de legi a fost şi legea care a interzis mişcările fasciste, dar şi Grupul Etnic German, ai cărui membri au făcut parte voluntar din trupele SS. Averile grupului etnic german au fost confiscate în mod legal, şi nu de către români sau comunişti, ci în baza unui armistiţiu internaţional”, a declarat Radu Golban, la Realitatea TV.

În opinia românului stabilit în Elveţia, vizita lui Ponta la Berlin a reprezentat cadoul Angelei Merkel pentru proprietăţile retrocedate Germaniei de guvernul USL.
Printr-o sentinţă dată de Tribunalul din Sibiu, Forumul Germanilor s-a constituit drept urmaşul legal al Grupului Etnic German.
sursa: napocanews.ro

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu