miercuri, 31 iulie 2013

Citatul sfant al zodiei tale: Ce invatatura din Biblie iti lumineaza destinul?

Invataturile sfinte care iti ghideaza viata

BERBEC

Desi la prima vedere nu par, Berbecii sunt oameni foarte spirituali. Indiferent de religia lor, au seturi de valori bine inradacinate. Desi din cauza temperamentului, sunt mai aplecati catre cele trupesti, ei nu neglijeaza nici viata spirituala. Sunt usor conservatori din multe puncte de vedere si de regula, nu se abat de la interpretarile religioase obisnuite.
Invatatura Biblica: ,,Cine a crezut in ceea ce ni se vestise? Cine a cunoscut bratul Domnului? El a crescut inaintea Lui ca o odrasla slaba, ca un lastar care iese dintr-un pamant uscat. N-avea nici frumusete, nici stralucire ca sa ne atraga privirile, si infatisarea Lui n-avea nimic care sa ne placa.
Dispretuit si parasit de oameni, Om al durerii si obisnuit cu suferinta, era asa de dispretuit, ca iti intorceai fata de la El, si noi nu L-am bagat in seama.
Totusi El suferintele noastre le-a purtat, si durerile noastre le-a luat asupra Lui, si noi am crezut ca este pedepsit, lovit de Dumnezeu si smerit.Dar El era strapuns pentru pacatele noastre, zdrobit pentru faradelegile noastre. Pedeapsa care ne da pacea a cazut peste El, si prin ranile Lui suntem tamaduiti."
sursa foto shutterstock barbat mergand pe Biblie cu iarba

TAUR

Credinta joaca un rol extrem de important in viata Taurilor. Ei sunt oameni simpli, taciturni dar foarte placuti. Au obiceiul sa se inchida in sine dar vor avea intotdeauna o vorba buna de spus celor care au probleme. Prietenii lor nu sunt numerosi insa tin foarte mult la ei si stiu sa ii aprecieze.

Invatatura biblica: "Dragostea indelung rabda; dragostea este binevoitoare, dragostea nu pizmuieste, nu se lauda, nu se trufeste. 
Dragostea nu se poarta cu necuviinta, nu cauta ale sale, nu se aprinde de manie, nu gandeste raul. 
Nu se bucura de nedreptate, ci se bucura de adevar. 
Toate le sufera, toate le crede, toate le nadajduieste, toate le rabda. 
Dragostea nu cade niciodata."

GEMENI

Cu nativii in Gemeni nu poti fi sigur niciodata din cauza naturii lor duale. Au insa o fire placuta, deschisa si sunt gata mereu sa ajute pe oricine le va cere acest lucru. Indiferent daca se declara adeptii unei religii sau sunt atei, Gemenii isi vor ghida viata dupa valori morale si vor cauta sa nu faca rau nimanui.
Cu toate acestea, calca stramb uneori si cred ca tot ce iti face placere este permis. In ei se va duce o lupta permanenta intre bine si rau.
Invatatura biblica: Nimeni nu poate sa slujeasca la doi domni, caci sau pe unul il va uri si pe celalalt il va iubi, sau de unul se va lipi si pe celalalt il va dispretui; nu puteti sa slujiti lui Dumnezeu si lui mamona."

RAC

Cei nascuti sub semnul Racului se impart de regula in doua categorii in ceea ce priveste religie: fie sunt atei, fie au o credinta nestramutata.
Au un caracter dificil si uneori ii uita pe cei care le-au intins o mana de ajutor, dand dovada de nerecunostinta. Vor incerca insa de-a lungul vietii sa indrepte acest neajuns si vor ajunge sa invete insemnatatea cuvantului “gratitudine”

Invatatura biblicaPorunca noua dau voua: Sa va iubiti unul pe altul. Precum Eu v-am iubit pe voi, asa si voi sa va iubiti unul pe altul. 
Intru aceasta vor cunoaste toti ca sunteti ucenicii Mei, daca veti avea dragoste unii fata de altii.

LEU

In ceea ce priveste hibele Leilor intru cele sfinte, ei au un singur neajuns. Uneori fac din credinta lor un titlu de onoare. Acest lucru se datoreaza in primul rand orgoliului si nu o fac din rautate. Asa cum vor sa fie primii in toate celelalte aspecte ale vietii lor, Leii isi doresc sa fie cei mai placuti inaintea lui Dumnezeu si uita ca in credinta, nu exista unitati de masura.
Invatatura biblica” Frica de Domnul este urirea raului; trufia si mindria, purtarea rea si gura… mincinoasa, iata ce urasc eu.”

FECIOARA

Desi atunci cand sunt foarte tineri nativii in Fecioara nu simt o chemare puternica spre credinta, pe masura ce se vor maturiza, vor cauta alinare si in cele sfinte.
Sunt foarte dedicati comunitatii din care fac parte si adesea, rup din timpul lor si din agoniseala pentru a-i ajuta pe cei mai putin norocosi. Pentru ei, credinta adevarata nu sta in mersul periodic la o biserica ci in faptele bune facute din porniri sincere, nu pentru ca trebuie facute.


Invatatura biblicaSa nu te paraseasca bunatatea si credinciosia:leaga-ti-le la gat,scrie-le pe tablita inimii tale. Si astfel vei capata trecere si minte sanatoasa,
inaintea lui Dumnezeu si inaintea oamenilor.

BALANTA

Cei nascuti in aceasta zodie sunt cumpatati in tot ceea ce fac. Au foarte mult bun simt in orice situatie si nu isi trateaza niciodata semenii de sus.
Sunt blanzi din fire, cu suflete mari si fac multe fapte de milostenie fara sa astepte multumiri si laude. Le place sa isi ajute semenii din umbra si se bucura atunci cand reusesc sa faca un bine nestiuti de cineva.

Invatatura biblica: „Sa iubesti pe Domnul Dumnezeul tau cu toata inima ta, cu tot sufletul tau, cu tot cugetul tau si cu toata puterea ta”; iata porunca dintâi.
„Sa iubesti pe aproapele tau ca pe tine insuti.” Nu este alta porunca mai mare decat acestea.”

SCORPION

Scorpionii sunt oameni cu credinta in Dumnezeu insa uneori se razvratesc impotriva Lui si li se pare, in momentele cele mai grele ale existentei lor, ca nu exista dreptate divina. Cu toate acestea, nu neaga existenta lui Dumnezeu si incearca sa traiasca frumos si curat, in buna intelegere cu semenii lor.
Sunt cel mai bun exemplu de fii risipitori, care se intorc intotdeauna in casa Tatalui. Desi uneori nu se identifica neaparat cu o religie anume, ei cred in nemurirea sufletului si in dragostea divina.
Invatatura biblica: "Cati argati ai tatalui meu sunt indestulati cu paine, iar eu pier aici de foame! Sculandu-ma ma voi duce la tatal meu si-i voi spune: Tata, am gresit la cer si inaintea ta; nu mai sunt vrednic sa ma numesc fiul tau. Fa-ma ca pe unul din argatii tai"."Si, sculandu-se, a venit la tatal sau. Si, inca departe fiind el, l-a vazut tatal sau si i s-a facut mila si, alergand, a cazut pe grumazul lui si l-a sarutat.


Si i-a zis fiul: Tata, am gresit la cer si inaintea ta si nu mai sunt vrednic sa ma numesc fiul tau. Si a zis tatal catre slugile sale: Aduceti degraba haina lui cea dintai si-l imbracati si dati inel in mana lui si incaltaminte in picioarele lui; si aduceti vitelul cel ingrasat si-l injunghiati si, mancand, sa ne veselim, caci acest fiu al meu mort era si a inviat, pierdut era si s-a aflat. Si au inceput sa se veseleasca".

SAGETATOR

Cu siguranta cei nascuti in Sagetator au destinul marcat de una dintre cele mai spirituale semne din zodiac. Ei incearca sa inteleaga sensul vietii prin filosofie si religie. Sunt foarte apropiati de Dumnezeu si isi recunosc greselile fara fatarnicie. Taina vietii trebuie si poate fi descoperita de ei doar prin credinta in Dumnezeu, indiferent de numele pe care El il poarta.
Invatatura biblica: Am strigat catre El cu gura mea, si indata lauda a fost pe limba mea. Daca as fi cugetat lucruri nelegiuite in inima mea, nu m-ar fi ascultat Domnul. Dar Dumnezeu m-a ascultat, a luat aminte la glasul rugaciunii mele. Binecuvantat sa fie Dumnezeu, care nu mi-a lepadat rugaciunea, si nu mi-a indepartat bunatatea Lui!

CAPRICORN

Capricornii duc o lupta permanenta de-a lungul vietii. Sunt impartiti intre valorile materiale, pentru ca au firi extrem de practice si realiste si viata spirituala, ale carei valori sunt extrem de importante pentru ei. Credinta lor nu are o forma fixa, finala.
Ea se va schimba si se va imbunatati permanent, cautand mereu mijloace noi pentru a ajunge mai aproape de mantuirea sufletului. Uneori simt ca nu se pot incadra intr-o religie anume si cuvintele oamenilor nu sunt suficiente pentru a exprima adevarata credinta. De aceea, ei isi manifesta tacut credinciosia si piosenia, fara a indrazni sa-i dea vreun nume lui Dumnezeu.

Invatatura biblicaPune-ma ca o pecete pe inima ta, ca o pecete pe bratul tau;
caci dragostea este tare ca moartea, si gelozia este neînduplecata ca Locuinta mortilor; jarul ei este jar de foc, o flacara a Domnului.


Apele cele mari nu pot sa stinga dragostea, si raurile n-ar putea s-o inece; de ar da omul toate averile din casa lui pentru dragoste, tot n-ar avea decat dispret.

VARSATOR

Viata spirituala a Varsatorilor se asemana destul de mult cu cea a Sagetatorilor. Cea mai mare diferenta este ca, in timp ce Arcasii pastreaza o doza conservatoare in credinta lor, Udatorii sunt foarte avangardisti in aceasta privinta.
Ei au propria lor vizune asupra lumii si asupra lucrurilor sfinte. De cele mai multe ori, nu cred ca oamenii au nevoie de mijlocitori pentru a comunica cu Dumnezeu. Legatura lor spirituala cu divinitatea este foarte puternica si adanc inradacinata in sufletul lor.
Invatatura biblica: Chiar daca as vorbi in limbi omenesti si ingeresti si n-as avea dragoste, sunt o arama sunatoare sau un chimval zanganitor.
Si chiar daca as avea darul prorociei si as cunoaste toate tainele si toata stiinta, chiar daca as avea toata credinta, asa incat sa mut si muntii si n-as avea dragoste, nu sunt nimic. 
Si chiar daca mi-as imparti toata averea pentru hrana saracilor, chiar daca mi-as da trupul sa fie ars si si n-as avea dragoste, nu-mi foloseste la nimic.”

PESTI

Acesti nativi nu sunt oamenii care sa se dedice trup si suflet unei religii. Sunt in schimb iubitori de oameni, blanzi, pacifisti, milosi si sensibili. Pentru ei, cea mai buna cale de manifestare a spiritului divin este ajutorarea oamenilor care sunt in nevoie. Au mereu o vorba buna de spus celor chinuiti sufleteste si o mana de ajutor pentru cei care au si probleme materiale.
Iubesc foarte mult copiii, animalele si natura in general. Nu ii vor dispretui niciodata pe cei neputinciosi si vor face tot ce le sta in putere pentru a le usura necazurile semenilor.

Invatatura biblicaIar Petru a zis: Argint si aur nu am; dar ce am, aceea iti dau. In numele lui Iisus Hristos Nazarineanul, scoala-te si umbla!
Si apucandu-l de mana dreapta, l-a ridicat si indata gleznele si talpile picioarelor lui s-au intarit.
Si sarind, a stat in picioare si umbla, si a intrat cu ei in templu, umbland si sarind si laudand pe Dumnezeu.
Si tot poporul l-a vazut umbland si laudand pe Dumnezeu.
sursa foto prima pagina Shutterstock drum catre cruce

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu