marți, 10 septembrie 2013

Aditivi alimentari periculosi de evitat in timpul sarcinii | Monoglutamatul de sodiu

Scris de 
Sarcina poate fi o perioada foarte coplesitoare pentru mame. Un tel comun pentru majoritatea femeilor insarcinate este asigurarea ca urmeaza un regim alimentar temeinic pentru copilasul ce creste, si evitarea substantelor daunatoare. Majoritatea oamenilor sunt constienti de importanta evitarii tutunului, drogurilor ilegale si a alcoolului, dar sunt si alte substante daunatoare care merita sa fie la fel de mult evitate, si care nu prea sunt discutate.

Aspartamul si alti indulcitori artificiali

Indulcitorii precum Sweet & Low, NutraSweet, Equal, Splenda, si complet noul Neotame pot fi gasiti in iaurt, guma de mestecat, bauturi racoritoare, si alte deserturi. Corpul tau nu recunoaste aceste substante si cand incearca sa metabolizeze elementele straine, pot rezulta variate probleme de sanatate. Efectele toxice ale indulcitorilor artificiali pot include dureri de cap, ameteala, convulsii, afectarea vederii, si atacuri cerebrale – ca sa numim doar cateva. Aspartamul este cel mai reclamat aditiv din istoria FDA (US Food and Drug Administration – Agentia pentru Alimente si Medicamente SUA). Un indicator obisnuit cum ca un produs contine indulcitori artificiali este prezentarea comerciala ca “fara zahar” sau “de dieta”. Totusi este intotdeauna cel mai bine sa cititi etichetele pentru a le evita complet.

Monoglutamat de sodiu

Monoglutamatul de sodiu este un amplificator de gust gasit in mod comun in supe, gustari, sosuri pentru salate, condimente, chipsuri, si in majoritatea mancarurilorMonoglutamatul de sodiu chinezesti. Acest aditiv este categorizat ca excitotoxina, care cauzeaza hiperactivitatea celulelor creierului pe masura ce ele incearca sa comunice. Aceste toxine literalmente suprastimuleaza celulele creierului, facandu-le sa moara de epuizare. Acest aditiv a mai fost aratat ca provoaca efecte secundare precum cancer, probleme cardiace, obezitate, tulburari de invatare si comportament, ca si multe altele.
Din nefericire monoglutamatul de sodiu este greu de recunoscut pe etichete, intrucat este deghizat intr-o multitudine de nume. Cele mai bune modalitati de a evita monoglutamatul de sodiu: evitati fast foodurile, alimentele procesate (chiar tipurile sanatoase sau etichetate “fara monoglutamatul de sodiu”), si evitati alimentele continand o lunga lista de ingrediente. Citit mai multe despre numele sub care se ascunde Monoglutamatul de sodiu in articolul: Monoglutamatul de Sodiu se ascunde sub 25 de denumiri.

Nitrati

Acesti aditivi sunt utilizati in mezeluri, pateuri, salamuri, carnati, hotdog, etc. Pe masura ce carnea este gatita, este eliberat un compus cancerigen care este puternic asociat cu diferite cancere. Studiile au aratat ca consumul acestei chimicale in timpul sarcinii face ca bebelusii sa aiba un risc ridicat de dezvoltare a tumorilor cerebrale. Nitratii au fost initial utilizati ca si conservanti pentru carne in scopul prevenirii botulismului. Dar acum multumita tehnicilor moderne de refrigerare, sunt utilizati doar pentru pastrarea aspectului, oferind carnurilor o nuanta usor rosiatica cu scopul de a atrage cumparatorii. Carnurile fara nitrati sunt disponibile si poti sa le gasesti in majoritatea magazinelor cu produse sanatoase, sau in unele cazuri chiar sa le soliciti de la producatorii locali. Dar nu vor avea aceeasi culoare atragatoare.

Pesticidele

Pesticidele si ierbicidele sunt pulverizate pe multe dintre fructele si vegetalele comercializate, sau chiar sunt produse direct in semintele organismelor manipulate genetic-OMG. Aceste chimicale pot avea efecte periculoase asupra fetusilor; in special pe durata stadiilor de dezvoltare. Cea mai buna modalitate de a evita asta este de a manca doar fructe si legume organice, de a utiliza un filtru cu carbon in scopul eliminarii lor din apa de baut, si de a opta pentru nefolosirea nici unui ingrasamant sau pesticid in casa si curtea ta.
Este extrem de important pentru parinti sa se autoeduce despre multitudinea de toxine din mediul inconjurator, cu scopul de a limita expunerea in cazul copiilor lor nenascuti. Evitati alimentele procesate si mancati doar alimente organice, locale de sezon. Cand bebelusii sunt expusi la numerosi compusi toxici inca din pantecul mamei, acest lucru le poate vatama corpul si le poate afecta dezvoltarea, functionarea creierului, si aparatul reproducator. Aceste chimicale pot de asemenea sa deterioreze sistemul imunitar si sa sporeasca vulnerabilitatea la agenti cancerigeni si pot duce si la alte boli mai tarziu in viata. Eliminarea acestor substante daunatoare poate sa dea copilului tau cele mai bune sanse pentru o viata sanatoasa si fericita.
Sursele pentru acest articol includ:
http://www.preventcancer.com/consumers/food/hotdogs.htm
http://www.truthinlabeling.org/
http://www.naturalnews.com/037080_food_additives_pregnancy_avoid.html - Monoglutamatul de sodiu
Articol preluat de pe http://viataverdeviu.ro

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu