marți, 10 septembrie 2013

Planul secret pentru Roșia Montană



Sa recapitulam firul evenimentelor.

1. Ponta fuge cu bona filipineza la Miami in plin scandal al privatizarii CFR Marfa, cu impact dureros asupra a mii de ceferisti viitori disponibilizati. Primul gest eroic pe care il face dupa “vacanta” de la Miami este sa eludeze legile si Constitutia si sa trimita Parlamentului un proiect de lege ILEGAL si ILEGITIM privind exploatarea de la Rosia Montana. Ponta a fost ajutat de prietenul si ministrul Sova, a carui mama este exact avocatul Gold Corporation!
2. In timp ce liberalii si Crin accepta “driblingul” lui Ponta, de a fenta avizele a vreo 10 ministere, poporul iese in strada in ceea ce va ramine cea mai importanta manifestatie civica din ultimii 23 de ani. Actiunile Gold Corporation cresc puternic pe bursa, avind in vedere ca premierul si numarul 2 din Stat, impreuna cu majoritatea 70% USL-amista, sustin puternic “mineritul cu cianuri” de la Rosia Montana.

3. “Vrajit” de numarul mare de protestatari, Presedintele renunta sa mai sustina mineritul cu cianuri de la RM declarindu-se neutru!!!

4. Dupa 8 zile de proteste, culminind cu seara de duminica 8 septembrie 2013, cind au iesit pe strazile Bucurestiului aproape 20.000 de manifestanti impotriva proiectului Ponta, cuplul tragi-comic Antonescu-Ponta declara ca Parlamentul nu va sustine acest proiect de lege pontisto-antonescian! Curat murdar mon cher! Evident, actiunile Gold Corporation se prabusesc, prilej bun pentru speculatori sa cumpere ieftin. Dar…

5. Daca Ponta si Antonescu ar fi fost ingerasi, si nu parte a buboiului politic, parca i-as fi crezut. Dar fiindca ii cunosc bine stiu ca cei doi si-au facut o strategie diabolica. Fiecare separat, fiecare cu strategia lui.

6. Strategia lui Ponta e simpla. El nu ajungea premier de doua ori si nici nu vizita Miami daca nu promitea ca va gasi o smecherie prin care GC sa dea marea lovitura, o sa explic. Prin aparenta infringere in fata strazii, pe care insusi Ponta a anuntat-o, Victoras a sperat ca va demobiliza STRADA, ca va cistiga timp si ca va muta cartoful fierbinte in bratele parlamentarilor. Asfel el scapa de orice raspundere in fata legii, scapa de subminarea economiei nationale, scapa de puscarie. Prin declaratiile sale schizofrenice, Ponta mai contribuie si la influentarea pe bursa a actiunilor Gold Corporation.

7. Intr-o schizofrenie de o alta dimensiune, Antonescu respinge si el, in ultima secunda, proiectul lui Ponta, sperind sa puncteze pozitiv in fata protestatarilor si uitind ca nevasta lui a luat bani de la lobby-ul GC pentru a sustine mineritul cu cianuri in Parlamentul European!

8. Si Antonescu si Ponta stiu ca diversiunea le-a reusit si mai stiu ca, pe 17 septembrie, parlamentarii corupti, majoritari, vor vota pentru exploatarea de la Rosia Montana.

9. Protestatarii au inteles ca dupa 15 ani de lupta permanenta e greu de crezut ca vin “ingerasii” Crin si Ponta si rezolva peste noapte situatia. Daca cei doi erau cinstiti ar fi retras proiectul de lege inca din prima seara a protestelor dar amindoi sint extrem de santajabili asa ca isi joaca rolul pina la capat.

10. Ce nu se stie este ca Parlamentul nu poate primi acest proiect de lege criminal daca nu are avizele de la toate ministerele implicate, este absolut ilegal. Cu toate acestea exista mari presiuni pentru ca proiectul lui Ponta sa intre la votul parlamentar din 17 septembrie.

11. Gold Corporation are nevoie ca de aer de votul parlamentar din 17 septembrie. Pina atunci, cum spuneam, speculatorii straini dar si romani vor cumpara actiunile prabusite ieri ale GC. Sper ca realizati ca prin votul pozitiv din 17 septembrie, parlamentarii vor creste enorm actiunile GC.

12. Crin si Ponta vor incepe, dupa 17 septembrie, o ampla campanie impotriva “tradatorilor” din Parlament care au vindut resursele patriei si vor cere interzicerea exploatarii cu orice pret.

13. Abia de acum Gold Corporation da lovitura URIASA!!! Daca incep exploatarea, avind votul parlamentar, vor avea peste 90% din aceste resurse uriase! Iar daca GC se va retrage din Romania, in fata presiunilor uriase ale “patriotilor” Crin si Ponta, atunci vor fi indreptatiti, abia atunci, sa ceara despagubiri enorme din partea romanilor, de citeva miliarde de dolari, avind in vedere ca Parlamentul le-a dat verde!

14. Desi sint dusmani de moarte, fiindca si Crin si Ponta vor sa fie Presedinte de tara in 2014, soarta amindurora depinde de votul din Parlament. Abia dupa votul parlamentarilor, cind cei doi vor fi scapati de catre procurori si de linsajul public, ei vor incepe sa se bata intre ei pentru fotoliul prezidential! Pina atunci sint frati de frati in cea mai importanta tradare nationala! Amindoi sint gata sa isi sacrifice partidele, USL-ul, proprii parlamentari, pentru a spera la fotoliul prezidential.

Daca cei doi vor retrage criminalul proiect de lege privind Rosia Montana de la votul parlamentar, vor fi amindoi condamnati sa piarda orice speranta la Presedintie si risca impreuna ani grei de puscarie pentru subminarea economiei nationale! Restul e cancan!

Sa fiti iubiti!

Radu Moraru

Sursa: http://www.nasul.tv/2013/09/10/planul-secret-pentru-rosia-montana/

http://danielroxin.blogspot.ro

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu