vineri, 13 septembrie 2013

Fetiţa decedată la inundaţii: "Tati, eu am să mor!" Povestea tragediei unui copil de 8 ani smuls din braţele părintelui său de furia apelor

Ploile torenţiale de miercuri noaptea au provocat un dezastru fără precedent în 17 localităţi din judeţul Galaţi. Sute de case şi gospodării au fost distruse, iar nouă persoane şi-au pierdut viaţa.
17 localităţi au fost afectate de inundaţii în ultimele zile în judeţul Galaţi. Nouă persoane şi-au pierdut viaţa, cea mai înfiorătoare tragedie fiind a familiei Pâslaru din Cudalbi care îşi plânge copila smulsă de ape chiar din braţele tatălui.Când au văzut că apa creşte, bărbatul şi-a luat în braţe fetiţa şi a plecat spre şosea, în speranţa că acolo va găsi un refugiu. Soţia şi cumnata l-au


însoţit. Acasă au rămas părinţii, care s-au adăpostit în pod.
Din păcate, însă, refugiul sperat de la şosea nu a fost găsit. Aici, apele erau şi mai învolburate, iar Bianca, fetiţa de doar opt anişori, a fost smulsă efectiv din braţele tatălu său.
A fost găsită după mai bine de zece ore de căutări, într-o căpiţă de fân. Părinţii au fost la faţa locului şi au recunoscut trupul neînsufleţit. Acum îi privesc fotografia şi repetă, obsesiv aceeaşi frază: „Tati, eu am să mor”.
Sunt ultimele cuvinte pe care Bianca i le-a spus tatălui ei, înainte să fie înghiţită de apă.

Ecaterina Pâslaru este în stare de şoc. Nici nu ştie ce să facă mai repede. Îşi doreşte să facă curăţenie în curte şi în camera micuţei, pentru a-şi putea aduce acasă odorul. Nici lacrimi nu mai are. „Am fost acolo unde au găsit-o. Nu pot să cred. Era singurul meu copil. I-am cumpărat tot pentru şcoală. Intra în clasa a doua. Era aşa de frumoasă”, ne-a mărturisit femeia.
Tatăl nu se poate dezlipi de fotografia Biancăi. Se uită la ea şi nu-i vine să creadă. „Am avut-o în braţe. Mi-a luat-o apa. Şi pe mine m-a dus departe, până la poştă. Am stat acolo blocat vreo două ore, până a venit cineva să mă scoată din apă. Îi aud şi acum vocea în cap. Îmi spunea că ea o să moară. Nu am putut face nimic. Era singurul meu copil, iar acum nu mai este”, ne-a spus Grigore Pâslaru, după care a luat fotografie fetiţei în braţe.
În pragul casei, bunicii nu îşi găsesc cuvintele. Dacă ar fi rămas acasă, poate că Bianca ar fi fost şi acum în viaţă. Ecaterina Păslaru ridică din umeri şi spune că Bianca „a fost botezată de preotul din sat. I-am povestit şi lui ce s-a întâmplat şi ne-a spus că aşa a vrut Dumnezeu. Era un copil mult prea bun şi Cel de Sus a vrut-o lângă el. Nu putem decât să credem ceea ce ne spune preotul. El ştie mai bine, dar tot nu e drept ce s-a întâmplat. Îmi vreau fetiţa înapoi”, a mai adăugat femeia.

Vecinii au sărit să-i ajute. Toţi muncesc cu sârg, dar au lacrimi în ochi. O plâng pe micuţa Bianca, o minune de copil. Din fotografie, Bianca le zâmbeşte şi îi veghează parcă pe toţi.
Durerea familiei este de nedescris. Grigore Pâslaru nu-şi găseşte locul. Din când în când mai merge în camera micuţei, în speranţa că totul este un vis urât. Din păcate, însă, este cruda realitate.
Apa a mai înghiţit alte opt persoane. Autorităţile le-au dat oamenilor o mână de ajutor, însă durerea din suflete şi lacrimile din ochii celor loviţi de soartă nu le poate lua şterge nimeni.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu