miercuri, 9 octombrie 2013

Cel mai bun serviciu de MONITORIZARE a CUTREMURELOR dă veşti PROASTE României: Anul 2013 este critic


2013 este un an critic pentru Romania privind probabilitatea producerii unui cutremur de peste 6.5



Cu toate că au mai rămas doar două luni din anul 2013, potrivit unor calcule matematice efectuate de World Earthquakes, cel mai bun serviciu de monitorizarea a cutremurelor din lume, probabilitatea ca un cutremur cu magnitudinea de peste 6.5 să se producă pe teritoriul ţării noastre este foarte ridicată.


Cu toate că este cunoscut faptul că România este o ţară predispusă la cutremure, se pare că anul 2013 este critic din acest punct de vedere potrivit unui site de monitorizare a cutremurelor internaţional. Astfel, folosind calcule matematice şi informaţii din ultimii 30 de ani, World Earthquakes prezice că între anii 2011-2015 va avea loc un cutremur puternic în România.
Dat fiind faptul că au trecut 36 de ani de la cutremurul din 1977, iar conform statisticilor SNAS privind mişcările seismice mari, de peste 7.0, din secolul al XII-lea şi până în prezent, teritoriul României este afectat în medie de patru cutremure majore pe secol, există şanse mari ca în următorii doi ani, sau chiar în cursul anului 2013, să aibă loc o catastrofă. Mai mult, probabilitatea ca un cutremur major să aibă loc până în anii 2023-2027 este de peste 65%, iar aceasta creşte cu fiecare an în care nu se întâmplă nimic.
Chiar şi aşa, toate acestea informaţii se bazează pe algoritmi matematici, care pot oferi predicţii destul de exacte legate de existenţa unor cutremure în întreaga lume.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu