miercuri, 9 octombrie 2013

Descoperirea uluitoare care va rescrie radical istoria lumii

O copie a unei hărți care datează de acum 600 de ani descoperită într-un anticariat ar putea dovedi că nu Cristofor Columb, ci chinezii, au descoperit continentul american, susține un istoric britanic. 

Harta care ar putea rescrie istoria lumii
Harta care ar putea rescrie istoria lumii / FOTO: Daily Mail
Istoricul britanic Gavin Menzies susține în cea mai recentă carte a sa că Lumea Nouă a fost descoperită de chinezi înaintea lui Cristofor Columb. Dovada lui Menzies este o copie a unei cărți din 1418 realizată de amiralul chinez Zheng He, ce pare să prezinte continentul american în detaliu, scrie Daily Mail
Potrivit lui Menzies, admiralul Zheng He a cartografiat emisfera vestică cu șapte decenii înainte ca Cristofor Columb să ajung pe continentul american. 
"Relatările potrivit cărora Columb a descoperit America reprezintă fantezie pură, povești de adormit copiii", susține istoricul britanic. 
Gavin Menzies mai susține că o flotă impresionantă de vase chinezești, aflată sub comanda lui Zheng He, a navigat în jurul continentuli sud-american cu 100 de ani înainte ca Ferdinand Magellan să facă acest lucru. 
Menzies nu are o pregătire formală de istoric și nici măcar o diplomă de facultate, fiind militar pe submarin în Marina Regală Britanică în tinerețe. Cu toate astea, a publicat până acum alte trei cărți, de pe urma cărora a obținut milioane de dolari, și și-a transformat locuința din Londra într-un institut de cercetare, având șase asistenți angajați. 
Comunitatea academică îl privește însă cu scepticism, el fiind catalogat de unii cercetători drept un pseudo-istoric. 
SURSA: www.realitatea.net/

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu