miercuri, 9 octombrie 2013

„Pulsul” actual al omenirii – revolta fata de sistemul contemporan, impus prin minciuna si manipulare




Nu se mai poate nega faptul că actualmente situaţia în lume este foarte tensionată şi că nemulţumirile şi dezvăluirile despre metodele de manipulare folosite până acum sunt tot mai multe. Mânia populaţiei în Egipt, Turcia, Palestina, Brazilia, Chile, de-a lungul Europei, in America împotriva Wall Street, precum şi în alte părţi ale lumii este o realitate ce nu are cum să fie ignorată. Este deja ceva visceral. Este adânc implementată şi pare să fie rezultatul unei „treziri” a populaţiei dintr-un somn greu, în care a fost menţinută cu forţa timp de zeci de ani. Toate aceste manifestări publice explică de fapt ceea ce mass-media coruptă şi ajunsă într-un avansat stadiu de degradare şi putreziciune, nu are de gând să prezinte populaţiei.
„Democraţia” actuală este mai mult o iluzie decât o realitate. Totul este raportat doar la bani. Alegerile în domeniul politic sunt controlate, măsluite şi dirijate. Progresul tehnologic şi cel care ar face viaţa mult mai uşoară este interzis. Corporaţiile gigantice fac legea în multe ţări şi controlează pieţele de capital. Pe de altă parte, guvernele şi liderii corupţi cooperează cu afaceriştii şi bancherii pentru a deţine cât mai mult timp puterea, în detrimentul populaţiei.
Puterea, bogăţia şi privilegiile sunt foarte disproporţionate la categorii diferite de oameni. Despre libertatea individuală nici nu mai poate fi vorba, în timp ce principiile de conduită şi morală sunt tot mai des abandonate în favoarea oportunismului. Pentru a face faţă tot mai frecventelor demonstraţii şi chiar revoluţii, guvernele aplică din ce în ce mai mult regulile unui stat poliţienesc. 
Opiniile unor specialişti atestă faptul că în prezent ne aflăm în faza finală, de trecere de la orânduirea capitalistă şi a a economiei de piaţă spre „altceva”. Nimeni nu ştie cu precizie spre ce anume, dar este evident că situaţia nu mai poate continua în acest fel prea mult timp. Toate semnele şi condiţiile arată aceasta.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu