marți, 1 octombrie 2013

Se întâmplă în aceste momente în BUCUREŞTI. "E verde şi nu ai unde să te duci!" Meteorologii ne dau verdictul: "Ce e mai rău abia acum urmează"

Se întâmplă în aceste momente în BUCUREŞTI. "E verde şi nu ai unde să te duci!" Meteorologii ne dau verdictul: "Ce e mai rău abia acum urmează" 442
UPDATE: Ploile torenţiale care au căzut în ultimele ore din Bucureşti au generat blocaje uriaşe în trafic. Se circulă cu dificultate pe mai multe artere, iar precipitaţiile îngreunează considerabil traficul.Plouă de aproape 48 de ore în mai multe zone din sudul ţării. 9 judeţe sunt sub cod portocaliu de ploi şi vijelii iar alte 13 sunt sub cod galben. În aceste zone sunt aşteptate precipitaţii de până la 80 de litri pe metrul pătrat şi vijelii puternice. 

Efectele ploilor au apărut deja. În judeţul Teleorman, mai multe gospodării au fost inundate iar la Alexandria şi Constanţa, vântul puternic a rupt mai mulţi copaci. 

Tot la malul mării, vântul bate cu putere şi a pus la pământ mai multe panouri publicitare. În plus, autorităţile portuare au sistat toate manevrele navelor. 

Un copac înalt de câţiva zeci de metri a fost smuls din rădăcină de vânt chiar în centrul oraşului Constanţa. A culcat la pământ firele de înaltă tensiune şi a căzut peste un chioşc. Din fericire nimeni nu a fost rănit. 

Un alt copac a fost doborât de vând pe o stradă din Alexandria şi a blocat circulaţia.  Vântul puternic pune probleme şi marinarilor, iar activitatea în porturi a fost întreruptă din cauza rafalelor de vânt. 

Din cauza ploilor două gospodării din judeţul Călăraşi au fost inundate, iar pompierii încearcă să ia toate măsurile pentru ca apa să nu intre şi în casele oamenilor. 

În Dâmboviţa, angajaţii primăriilor sunt în gardă pentru a intervenii oricând. 

Meteorologii nu au veşti bune: ploile şi vântul vor continua şi în următoarele zile. 


 Ploile au făcut ravagii şi în capitală şi în comunele din împrejurimi.  Canalizările au cedat, iar străzile au fost acoperite de ape.  O maşină care transporta marfă a rămas blocată pentru mai multe ore într-o localitate de lângă Bucureşti. Primăria Capitalei spune că se acţionează cu motopompe şi sute de oameni, în mare parte pompieri şi jandarmi, sunt pregătiţi să intervină. 

Apa a pus stăpânire pe o strad din comuna Pantelimon unde o maşină care transporta marfă a rămas blocată.  Şoferul a încercat ore întregi să-şi scoată camionul din noroi.

Într-un complex rezidenţial din Popeşti-Leordeni străzile aratau precum râurile. 

În urma ploilor abundente, gropile adânci de pe unele străzi din Capitală s-au umplut deja. 
Primarul Capitalei a dat asigurări că în zonele cu risc de inundaţii din Bucureşti sunt pregătite motopompe, pentru evacuarea apei.

În plus, mii de poliţişti sunt pregătiţi să intervină în Capitala şi judeţele unde vor fi probleme. 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu