Conform unui studiu al doctorului Ralph Nader, care a durat trei ani, si dat publicitatii in Ianurie 1993, numai in SUA si numai in spitale (si numai cazurile declarate) mor anual din cauza neglijentei doctorilor 300,000 de pacienti. Fara a lua in calcul policlinicile, cabinetele particulare, casele de batrani si altele. Va prezentam mai jos cateva moduri prin care doctorii incearca sa te ucida, potrivit listverse.com:
Multi oameni cred in ceea ce spun doctorii. Doctorii insa fac enorm de multe greseli si dau verdicte care nu au de a face cu realitatea. Toti medicii fac greseli. Insa „cultul negarii” (si al rusinii) din medicina ii impiedica pe medici sa vorbeasca despre aceste greseli sau sa le foloseasca pentru a invata si a se perfectiona, spune doctorul Brian Goldman. Impartasindu-ne experiente din vasta lui practica medicala, el ii indeamna pe medici sa vobeasca despre greseli.
Coruptia este perceputa ca principala problema a sistemului sanitar, iar atat medicul, cat si pacientul sunt vinovati pentru fenomenul spagii, potrivit concluziilor unui sondaj la nivel national realizat de Asociatia pentru Implementarea Democratiei. Cercetarea, care face parte din proiectul “Promovarea integritatii in sectorul de sanatate”, finantat de Ambasada Statelor Unite ale Americii la Bucuresti, a avut ca obiectiv investigarea opiniei populatiei cu privire la coruptia din sistemul medical. In ceea ce priveste coruptia in sistemul sanitar, 91% dintre respondenti percep acest fenomen ca fiind o problema fundamentala si stringenta a sistemului sanitar si care afecteaza direct pacientii, in timp ce 10% dintre ei considera coruptia ca fiind o problema neimportanta, potrivit concluziilor sondajului. Majoritatea persoanelor intervievate sunt de parere ca atat pacientul, cat si medicul sunt vinovati pentru ca ofera, respectiv accepta spaga (65%). 23% dintre respondenti acuza mai degraba medicul pentru ca accepta spaga, in timp ce 11% considera ca pacientul este vinovat pentru ca ofera spaga cadrului medical. Dintre respondentii care considera pacientul vinovat pentru ca da bani medicului, mai mult de jumatate (68%) au declarat ca au oferit bani cadrelor medicale.
Rezistenta la antibiotice ar putea aduce “sfarsitul medicinii moderne asa cum o cunoastem in prezent”, a declarat Chan, in cadrul unei conferine de presa din Copenhaga, pentru lansarea unui studiu pe aceasta tema.
“Ne pierdem prima linie de aparare antimicrobiana. Tratamentele de inlocuire sunt mai costisitoare, mai toxice si este nevoie de durate de tratament mai lungi, in sectiunile de terapie intensiva”, a explicat directorul OMS, citat de ABC.
Potrivit spuselor sale, spitalele au devenit adevarate focare de infectie cu agenti patogeni extrem de rezistenti, precum stafilococul auriu, crescand riscul decesului in spital in locul vindecarii. Astfel, boli care erau, la un moment dat, tratabile, precum tuberculoza, devin mult mai greu si mai scump de tratat.
“Chiar si cu cele mai bune ingrijiri, doar putin peste 50 la suta din acesti pacienti vor mai fi vindecati”, a spus Chan.
De asemenea, s-au dezvoltat tulpini de salmonela, E.coli si gonoree rezistente la antiobiotice.
“Unii experti sunt de parere ca ne intoarcem la era de dinainte de antibiotice. Nu. Aceasta va fi o era post-antibiotice. Deocamdata, nu avem un inlocuitor pentru antiobiotice. O era post-antiobiotice inseamna, de fapt, sfarsitul medicinei moderne. Lucruri comune cum ar fi durerea in gat sau genunchiul julit al unui copil ar putea cauza, din nou, moartea”, a avertizat Chan.
In plus, rezistenta la antibiotice inseamna ca si procedurile chirurgicale si tratamentul unor tipuri de cancer devin extrem de riscante sau imposibile. Dezvoltarea unor noi tipuri de antibiotice ar putea amana catastrofa, insa putini producatori de medicamente isi doresc sa investeasca in produse pentru consum pe termen scurt.
“Pur si simplu nu este profitabil pentru ei. Cand creezi un medicament nou pentru reducerea colesterolului, oamenii il vor lua in fiecare zi pana la sfasitul vietii. Insa antiobiotice iei o saptamana, maximum 10 zile. Incercam sa incurajam industria farmaceutica sa creeze noi antibiotice, dar trebuie sa fim foarte atenti in folosirea lor”, a declarat dr. William Schaffner, presedinte la Centrul Medical al Universitatii Vanderbilt din Nashville.
Un angajat al unei companii farmaceutice a semnat cateva articole in presa britanica, acestea amenintand sa arunce in aer industria de profil. El sustine ca substantele pe care le luam cu reteta nu au in spate studii temeinice si ne pot omori. Articolele sale au aparut in publicatia “British Medical Journal”, scrie inquisitr.com. El afirma ca studiile efectuate nu iau in calcul riscul global, adica cel care priveste populatia in ansamblu. Acesta spune ca medicamentele sunt astfel facute incat sa transmita mai mult un mesaj de marketing. Procesul ar incepe atunci cand doctorii cauta pacienti pe care sa poata demonstra efectele benefice ale tratamentului respectiv. Compania actioneaza in sensul transmiterii informatiilor-cheie catre pacient, prin intermediul medicului respectiv, cel care i le induce bolnavului.
Unui chirurg din Marea Britanie i s-a retras dreptul de a-si practica meseria, dupa ce a fost acuzat ca a operat de cancer sute de femei care, de fapt, nu aveau nevoie de interventiile chirurgicale. 450 de femei s-au lasat operate de doctorul Ian Paterson dupa ce acesta le-a spus ca au celule cancerigene, cand de fapt nu era asa. Alte 700 de femei au suferit mamectomii partiale, insa procedura folosita crestea riscul de reaparitie a cancerului. Acum, o parte din victime cer despagubiri, in timp ce restul vor sa-l vada pe medic in spatele gratiilor, arata Daily Mail.
Neglijenta medicilor si a cadrelor medicale face din nou victime. In 2011, personalul Spitalului de Boli Infectioase din Craiova a fost acuzat de rudele unui tanar de 31 de ani, care a decedat in unitatea sanitara, ca l-au lasat sa se zbata intre viata si moarte o noapte intreaga fara sa fie vazut de un medic. Potrivit acestora, tanarul a fost tratat de pleurezie timp de 40 de zile in Spitalul de Boli Infectioase Craiova. Rudele si prietenii care l-au vizitat in tot acest timp spun ca starea nu i se imbunatatea. Totul a culminat intr-o seara, cand a facut temperatura foarte mare, iar ceilalti pacienti din salon au chemat asistentele.
„A venit in salon, l-a pus pe aer, i-au dat doua lingurite de dulceata si a intrebat daca e cineva cu el ca sa stea. Am spus ca stau eu. Si n-a mai venit pana dimineata“, a declarat unul dintre colegii de salon, pentru presa locala.
Rudele sustin ca asistentele au facut scandal cand au fost solicitate sa intervina si ca doar cea care i-a dat dulceata stia ca e in stare grava. Tanarul a intrat in stop cardiorespirator a doua zi de dimineata si, cu toate ca o ambulantaSMURD l-a transportat de urgenta la Spitalul Judetean Craiova, el nu a mai putut fi salvat. Medicul de garda sustine ca nu a fost anuntat despre faptul ca starea barbatului s-a agravat in cursul noptii.
„Pe perioada noptii nu am fost anuntat de niciun pacient cu probleme. Eu chiar nu am ce sa-mi reprosez cu acest pacient. E punctul meu de vedere“, a declarat Mihai Olteanu, medicul de garda de la Spitalul de Boli Infectioase.
Peste 60% dintre medicii italieni nu se spala pe maini dupa ce au vizitat o persoana spitalizata si nu o fac nici inainte de a introduce un cateter, de a masura temperatura, nici dupa o injectie sau dupa ce au atins o noptiera sau clanta murdara a unui salon de spital, informeaza editia de sambata a ziarului italian La Stampa. In acest fel, ei transporta de la un pat la altul germeni si declanseaza infectii care, in conditii de igiena stricte, nu s-ar produce.
Eutanasia involuntara, intr-un anumit sens, poate fi considerata ca fiind opusul eutanasiei voluntare. In primul rand, pentru ca ea presupune aplicarea unei proceduri eutanasice in cazul unui pacient care – fie ca si-a exprimat dorinta de a trai, fie ca, desi ar fi fost in stare sa o faca (capacitatile sale mintale fiind apropape normale) – nu a aratat ca doreste sa moara. Pacientul, asadar, este omorat sau este lasat sa moara, fara ca el sa-si fi dat acordul pentru aceasta. Eutanasia involuntara, asadar, este mai apropiata de crima decat de moartea prin compasiune, in timp ce eutanasia voluntara este, dimpotriva, mai apropiata de un act de sinucidere. Am spus ca eutanasia involuntara este mai “apropiata” de crima si nu chiar o crima, deoarece unii autori considera ca, in anumite cazuri, actul eutanasic este justificat chiar daca este performat impotriva dorintei pacientului. Aducand in discutie aceasta posibilitate, Ph. Foot arata ca este posibil ca in unele cazuri eutanasia involunatra activa sa fie justificata din punct de vedere moral. Exemplul pe care autoarea il aduce in acest sens este acela al unui sofer care scapa de sub control autotmobilul pe care il conduce. Acesta se indreapta in viteza catre un grup de oameni. Singura posibilitate de evitare a acestora ar presupune ca soferul sa faca un viraj intr-o directie in care se afla numai un singur individ. Astfel, soferul alege sa omoare (in mod intentionat) un singur om pentru a salva astfel viata mai multora. Evident, individul care a fost astfel sacrificat, nici nu a fost intrebat daca este de acord cu acest targ si, fara indoiala, nici nu a solicitat sa fie ucis. El este o persoana la fel de inocenta ca si ceilalti, singurul argument impotriva lui fiind acela ca moartea lui este cel mai mic sacrificiu posibil.
Sursa: http://www.caplimpede.ro
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu