joi, 7 noiembrie 2013

TOP ZECE MITURI despre MEDITATIE!

meditation page pic
Probabil multi dintre cititori se intreaba daca o doza de meditatie ofera cu adevarat beneficiile pe care majoritatea surselor sustin ca aceasta practica le ofera. Acest raspuns si multe alte mituri vor fi dezlegate in randurile urmatoare. Iata zece mituri despre meditatie, potrivit celor de la healthmeup.com:
10. Poti medita doar la o anumita ora si doar intr-o anumita pozitie
joanne-meditation3
Oricand este un moment in care poti medita si orice pozitie este potrivita pentru meditatie. Singurul lucru pe care trebuie sa-l iei in considerare este sa nu ai stomacul plin, adica sa nu meditezi imediat dupa ce ai mancat. Cu toate acestea, este de preferat sa meditezi la rasarit si la apus, adica dimineata si seara, deoarece vei avea o alta stare de spirit in decursul zilei.
9. Daca meditezi o sa ajungi un calugar
Advanced-Meditation-Techniques-900x600
Nu este nevoie sa lasi in urma valorile materiale pentru a medita si pentru a progresa pe calea spirituala. De fapt, calitatea fericirii interioare se imbunateste foarte mult cu timpul. Cu o minte relaxata si impacata vei putea sa traiesti mult mai impacat cu tine insuti si sa impartasesti cu cei din jurul tau din fericirea ta interioara.
8. Este necesar sa meditezi ore intregi pentru a cunoaste profunzimea acestei practici
A mid adult woman sitting on the grass
Nu este necesar sa meditezi ore intregi pentru a avea o experienta profunca in meditatie. Conectarea interioara cu sursa se poate petrece intr-o fractiune de secunda. In numai 20 de minute de meditatie zilnica poti sa traiesti experienta sursei, constiintei pure care se afla in fiecare dintre noi. Meditand o perioada indelungata de timp, sesiunile tale vor deveni mult mai profunde si se vor imbunatati treptat.
7. Meditatia este o modalitate prin care poti sa fugi de probleme
o-MEDITATION-facebook (1)
Din contra, meditatia iti ofera puterea interioara de care ai nevoie pentru a-ti infrunta temerile si problemele cu zambetul pe buze. Aceasta practica ne ajuta sa ne descurcam in diferite situatii neprevazute intr-o maniera placuta si constructiva. Deasemenea, prin meditatie ne dezvoltam abilitatea de a accepta situatiile asa cum sunt, fara sa ne mai ingrijoram de trecut sau de viitor. Actioneaza precum o umbrela in timpul zilelor ploioase din viata noastra.
6. Meditatia este o controlare a gandurilor
o-MEDITATION-facebook
Ceea ce trebuie sa ne reamintim este ca, majoritatea gandurilor noastre nu primesc o invitatie sa apara in mintea noastra si devenim constienti de aceste ganduri dupa ce acestea au aparut. Gandurile sunt precum norii de pe cer, vin si pleaca, necontrolati de nimeni. In meditatie nu ne dorim sa apara ganduri pozitive si nici nu incercam sa inhibam aparitia gandurilor negative. Controlarea gandurilor implica efort iar cheia catre o stare meditativa este relaxarea mintii si lipsa efortului. Simpla observare a gandurilor ne face sa atingem acea liniste interioara.
5. Meditatia este o auto-hipnoza
images
Meditatia este un antidot impotriva hipnozei. In hipnoza, persoana nu este constienta de ceea ce se intampla in acele momente. Meditatia reprezinta constientizarea fiecarui moment. Hipnoza accelereaza activitatea metabolica iar meditatia reduce aceasta activitate. Cei care practica meditatie cu regularitate nu pot fi hipnotizati cu usurinta.
4. Meditatia este o practica pentru oamenii in varsta
meditation page pic
Meditatia este o practica universala si ofera valoare oamenilor de pretutindeni, indiferent de varsta. O persoana poate incepe sa mediteze de la varsta de opt sau noua ani. Precum dusul iti mentine curatenia corporala, meditatia este un foarte bun tonic psihic.
3. Meditatia este o practica religioasa
bigstockphoto_Yoga_2008033
Yoga si meditatia sunt practici antice care depasesc religiile lumii. Meditatia ajuta o persoana sa inteleaga intelesul profund al tuturor religiilor. La fel cum soarele straluceste pentru toata lumea, la fel toata lumea poate beneficia de aceasta practica.
2. Meditatia implica concentrare
meditation-6
Meditatia este de fapt de-concentrare. Concentrare este un beneficiu al acestei practici. Concentrarea implica efort iar meditatia implica o relaxare totala a mintii. Meditatia implica eliberarea de sub sirul evenimentelor si iluziilor din viata noastra, iar atunci cand acest lucru se petrece experimentam o stare de liniste profunda.
1. Meditatia este doar relaxare
meditation-wallpaper-hd
In comaparatie cu timpul petrecut pe canapea intr-o stare profunda de relaxare, meditatia produce anumite schimbari in creierul uman pe care relaxarea nu le produce. Asa numita meditatie budista stimuleaza undele cerebrale in lobul stang al creierului, parte asociata sentimentelor pozitive.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu