joi, 7 noiembrie 2013

Ce se întâmplă dacă mănânci banane cu coaja pătată

Datorită nutrienţilor pe care îi conţin, medicii ne recomandă să mâncăm câte o banană în fiecare zi. Cu toate că obişnuim să le alegem pe cele cu coaja curată, specialiştii în nutriţie ne sfătuiesc contrariul.
Cu cât au coaja mai pătată, cu atât sunt mai eficiente în lupta cu cancerul
Studii recente ale unor cercetători din Japonia au demonstrat că bananele coapte bine, cu coaja pătată, produc o substanţă numită TNF (Factor de Necroză Tumorală), care distruge celulele tumorale, potrivit foodstory.ro. Cu cât coaja este mai întunecată, cu atât are proprietăţi mai puternice anti-cancer şi de întărire a imunităţii.
Sunt mai eficiente decât băuturile energizante
În urma unui studiu realizat pe atleţi a ieşit la iveală că cei care au mâncat o banană au avut un nivel mai ridicat de dopamină decât cei care au optat pentru o băutură energizantă. Dopamina este o substanță care transmite informația între neuronii creierului şi este implicată în controlul mişcărilor musculare.
Mai mult, nivelul dopaminei a continuat să crească şi la o oră după consumul de banane.

Sunt excelente pentru mahmureală

Bananele sunt bogate în potasiu. Ca să scapi de mahmureală, mănâncă una dimineaţa, imediat după ce te trezeşti, sau chiar înainte să te culci, după ce ai consumat alcool.

Sursa: www.obiectiv.info

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu