joi, 7 noiembrie 2013

Tari intregi, inghitite de ape. Cum ar arata Pamantul daca toata gheata din lume s-ar topi

Revista National Geographic a realizat o harta interactiva care arata pericolul topirii tuturor ghetarilor din lume.
Intr-un astfel de scenariu apocaliptic, apele vor inghiti estul Angliei, aproape tot teritoriul danez, intreaga coasta de est a Statelor Unite si o portiune uriasa din China.
Daca toata gheata existenta actualmente s-ar topi, nivelul marii ar creste cu 216 metri.
"Pe Pamant sunt peste 5 milioane de mile cubice de gheata, iar unii oameni de stiinta cred ca ar fi nevoie de 500 de ani pentru ca aceasta sa se topeasca in intregime", relateaza National Geographic.
"Daca vom continua sa pompam dioxid de carbon in atmosfera vom crea un Pamant complet fara gheata si vom avea o crestere a temperaturii medii la 27 de grade C de la 15 grade C cat este acum" mai sustin specialistii de la National Geographic.
Ce se intampla cu Europa? Londra va fi istorie. Peste mii de ani, in acest scenariu catastrofal, Olanda si Danemarca vor fi acoperite de apa. Apele din zone mediterana se vor extinde. Marea Neagra se va uni cu cea Caspica si probabil sud-estul Romaniei va ajunge sub ape.
In Asia, Bangladesh si un teritoriu urias din China vor ajunge sub ape. In America de Sud, capitala Argentinei, mari parti din Uruguay si Paraguay ar fi inghitite de ape. In timp ce in nord, California si Florida vor diparea odata cu coasta Atlanticului din SUA.

Sursa: www.obiectiv.info

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu