marți, 28 ianuarie 2014

DE CE avem nevoie de IMBRATISARI in fiecare zi - Afla motivele STIINTIFICE uluitoare

O imbratisare face lumea mai buna! Specialistii sustin ca efectele au loc daca imbratisarea are loc cu o persoana la care tinem cu adevarat!

Imbratisarile sincere ajuta mintea si scad tensiunea arteriala

O imbratisare cu o persoana draga scade considerabil stresul din organism, sustine dailymail.co.uk.
Specialistii au analizat efectele imbratisarii si au ramas uimiti. O imbratisare stransa cu o persoana draga duce la eliberarea in sange a unor hormoni – oxitocine – care au multiple roluri in organism, printre care prelungirea vietii, scaderea presiunii arteriale, scaderea stresului.
Astazi se cunoaste ca oxitocina este un hormon secretat de glanda pituitara si este asociat cu relatiile stranse din familie, cu partenerul si copii si totodata acest hormon intervine in sentimentele pe care le purtam fata de cei din jur.
Oxitocina este un hormon controversat, efectele sale nu sunt total cunoscute, insa descarcari mari de oxitocina au fost observate la femei in timpul nasterii, dar si in perioada alaptarii, acest hormon sustinand hranirea naturala la san a bebelusului.

efectele pozitive ale imbratisarii


O imbratisare poate salva o viata

Efectele imbratisarilor au socat lumea medicala in ultimele decenii. Un caz aparte si se pare ca nu este singurul, este al unei mame care a reusit sa isi readuca bebelusul la viata tinandu-l strans la pieptul sau.
Se pare ca atunci cand stam un timp mai lung imbratisati, bataile inimii celor doua persoane se influenteaza, caldura si energia corporala se imparte cu celalalt, organismul se linisteste si se repara in bratele unei persoane dragi.

Iata numai cateva motive pentru care merita sa ii imbratisam in fiecare zi pe cei dragi

1. Imbratisarea construieste incredere intre doi oameni, sadeste sinceritatea si creste senzatia de siguranta, de ocrotire. Studiile arata ca cei care se imbratiseaza des prezinta relatii deschise si oneste.
2. Imbratisarile pot duce la descarcari instante de oxitocina, un hormon care alunga sentimentul de singuratate, izolare si furie.
efectele pozitive ale imbratisarii
3. Imbratisarile vindeca depresia si cresc nivelul de hormoni ai fericirii (serotonine). Imbratisarile ne fac mai fericiti.
4. Imbratisarile activeaza chakra Timusului si plexul solar, ceea ce activeaza sistemul imunitar si ajuta in cresterea capacitatii de aparare a organismului in fata bolilor. Imbratisarile ne fac mai sanatosi. 
5. Imbratisarile cresc stima de sine, alunga tensiunile interioare si previn bolile mintale. Imbratisarile ne ajuta sa ne simtim iubiti, importanti, fericiti.
6. Imbratisarile relaxeaza muschii si pot alunga sau diminua durerile din organism. O imbratisare stransa cu cineva drag opreste sughitul.
7. Imbratisarile regleaza tensiunea sangelui in vase.
8. In timpul imbratisarii, cei doi oameni interactioneaza puternic. Studiile au demonstrat o schimbare a temperaturii si umiditatii pielii persoanelor care se imbratiseaza sincer, precum si shimbari la nivelul electricitatii tisulare.

Foto: efectele imbratisarii by Shutterstock.com
Sursa: healthy.kudika.ro

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu