marți, 28 ianuarie 2014

Nu mai trebuie să ne TEMEM de moarte? O ASISTENTĂ relatează EXPERIENŢA din pragul MORŢII a unui pacient

Mulţi oameni susţin că au avut experienţe apropiate de moarte, iar aceste experienţe sunt considerate mistice. De obicei, cei care au trecut prin aşa ceva povestesc ce s-a întâmplat atunci când au fost "morţi".

1
Este şi cazul lui Tom Kennard, 60 de ani, pacient cu septicemie, căruia i s-a efectuat o intervenţie chirurgicală.

Pentru trei ore 

Cazul său este relatat într-o carte semnată de asistenta de la terapie intensivă care a avut grijă de Tom. „Cartea dezvăluie dovezi care ar putea alunga frica de moarte”, spune asistenta, conform Daily Mail. 

„După câteva săptămâni în secţia de terapie intensivă lui Tom îi era mai bine. Dar, la un moment dat, a căzut brusc în stare de inconştienţă. Pielea lui a devenit umedă şi rece, tensiunea arterială a scăzut - semne clare că starea sa a devenit critică”, povesteşte asistenta.

Tom nu şi-a pierdut cunoştinţa pentru trei ore. Cu toate acestea, se pare că în timpul celor trei ore, el a „plecat” într-o călătorie „de schimbare a vieţii”, după cum avea să mărturisească după ce şi-a revenit. „Mi-a spus că prima lui senzaţie a fost cea de plutire în sus, în partea de sus a camerei şi că şi-a putut vedea corpul meu pe pat. A mai spus că a fost atât de minunat şi de...liniștit. Şi nici o durere!”, continuă asistenta să relateze ceea ce a povestit Tom.

A intrat într-o cameră roz

La rândul lui, Tom completează: „În clipa următoare , salonul de spital a dispărut şi am intrat într-o cameră roz şi acolo se afla tatăl meu, în picioare”. „Pentru un timp, Tom a vorbit telepatic cu tatăl său”, mai spune asistenta .
În starea de inconştienţă, Tom  a mai simţit cum pluteşte iar spre tavan şi se uită în jos la asistentă şi doctor. Apoi a auzit o voce care spunea: „O să se întoarcă”. Asistenta subliniază că Tom a descris cu exactitate tot ceea ce au întreprins ea şi medicul pentru a-l salva.  
„După ce am auzit vocea aceea, am simţit cum mă ăntorc în corpul meu din pat”, mărturiseşte Tom.
Specialistul Dean Mobbs, de la Universitatea din Cambridge, care a comentat subiectul experienţelor din pragul morţii, sublinia în revista "Trends in Cognitive Sciences", că “există o explicaţie biologică pentru tot”. Însă cei care au trecut prin asemenea experienţe sunt de cu totul altă părere, iar subiectul nu numai că rămâne deschis, dar continuă să genereze semne de întrebare.






http://www.youtube.com/watch?v=nTuMYaEB35U


Sursa: www.evz.ro

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu