duminică, 3 august 2014

Femeia striga pe nume Destinul Barbatului


Numele pe care il purtam este un cod al directiei noastre de viata. El insumeaza experientele necesare care ne ajuta sa ne invatam lectiile. Numele intreg din acest moment (nume de familie + prenume) indica misiunile personale pe care le avem pentru aceasta viata. Numele ne da in numerologie numarul Destinului.

Este logic ca schimbarea numelui de familie atrage dupa sine o schimbare de directie in viata, o modificare a cursului, o bifurcare. Numele de familie se traduce numerologic in numarul ereditar. E ca si cum ne dam jos dintr-un pom si urcam in altul. Ne alipim la un alt arbore genealogic si preluam, desigur, inclusiv zestrea karmica a familiei in care intram cu nume cu tot, dar si avantajele incluse la pachet. Nu ne intereseaza aici interpretarea numarului ereditar, ci raspunsul la o intrebare cat se poate de pertinenta:  De ce femeile isi schimba numele de familie in urma casatoriei si nu barbatii?

Casatoria inseamna, printre altele, asumarea responsabilitatii depline fata de celalalt, dar, in primul rand, fata de tine. Iar asumarea responsabilitatii fata de tine inseamna asumarea responsabiltatii fata de tipul de energie predominant in corpul pe care il ai in aceasta viata. Barbatii sunt chemati sa-si asume energia masculina, iar femeile, pe cea feminina.

Observati numarul 1: drept, ascutit, ferm, integru, stapan pe el, erect, falic si falnic. Masculin. Si, totusi, cu un mic maner in stanga sus (pe stanga fiind femintatea), de care sa-l apuce... femeia.

Observati numarul 2: cum se unduieste ca o lebada, cu forme rotunjite, flexibil, moale, invaluitor, sinuos, indirect, ca o placa de surf. Feminin. Si, totusi, cu o trena pe partea dreapta, unde sa se urce... barbatul.

Numarul 1 este de felul lui convex (adica nu tine apa, e ca o umbrela). Numarul 2, la coada lui, este concav. Mai ales cand il scriem de mana, vedem la finalul lui ca un fel de vas ce sustine, protejeaza, asteapta sa fie umplut.

Numarul 1 corespunde astrologic Soarelui. Numarul 2 este numarul Lunii. Relatia dintre 1 (barbatul) si 2 (femeia) se inalta spre Cer de aici, de pe Pamant. Luna se invarte in jurul Pamantulu, iar Pamantul, cu Luna cu tot, se invart in jurul Soarelui. 2 se invarte in jurul lui 1. Si, totusi, fara 2, 1 este sterp, lipsit de viata, fara directie si motivatie. La fel si barbatul fara sustinerea une femei. Nu intamplator se spune ca In spatele unui barbat puternic sta o femeie puternica”. Nimic mai adevarat. Poate sa fie sotie, mama, sora, bunica. Dar daca barbatul (numarul 1) nu are parte de sustinerea unei femei (numarul 2), 1 ajunge sa arate ca un cui pe care ciocanul vietii il bate in cap, pana ce ajunge sa intre de viu in pamant fara sa mai iasa la suprafata. Barbatul nu este creat de Dumnezeu sa fie singur pe Pamant. Daca ramane fara sprijinul unei femei, se ofileste, nu rodeste si, in cele din urma, moare. Femeile ramase vaduve se sustin singure energetic. Barbatii ramasi vaduvi, fara o fiica, mama sau sora se duc repede dupa perechea lor. Un fu nu-l poate ajuta. O nora, da. De aceea se si stabileste o relatie speciala intre socru si nora.

1 nu poate sa devina creator si nu poate sa aspire catre Cer decat in prezenta unui 2.

Prin schimbarea numelui de familie, femeia (energia numarului 2) isi asuma rolul de femeie si se angajeaza constient sa exprime pe deplin energia yin, sustinand astfel energia masculina a barbatului. Energia masculina este cea darnica productiva. Barbatul da. Face si produce. Energia feminina este receptiva. Femeia primeste. Simte si sustine. Ea primeste numele de familie al barbatului pentru ca este pregatita sa-l primeasca total pe barbatul care-i da numele in viata ei si sa-l sustina neconditionat din punct de vedere energetic. Daca femeia isi retrage sprjinul energetic si nu-l mai hraneste cu energia ei, atunci el isi taie orice legatura cu Cerul, cu Dumnezeu. El va privi doar spre Pamant. Va deveni sceptic, morocanos si plin de vicii.

Ca sa poata sa-si revina, sa redevina creativi, bucurosi, dornic de fapte marete, deci ca sa restabileasca legatura cu Dumnezeu, alti barbati cauta alta femeie care sa-i hraneasca. Nu este de condamnat nici femeia care-si retrage sprijinul, nici barbatul care-l cauta in alta parte. De condamnat cu atat mai putin este femeia care, oferind tot sprijinul ei barbatului si vazand ca el nu face nimic cu potentialul pe care ea tot i-l tine in brate, cauta, la randul ei, alt barbat caruia sa-i daruiasca energia ei datatoare de viata. Barbatul care, pe un sol fertil, nu-si asuma rolul de creator, complacandu-se in lipsa de actiune, barbatul care nu produce valori, fie ele materiale, artistice sau spirituale, nu este demn de femeia care-i poarta numele.

Cand o femeie intra cu toata energia ei feminina, fertila, hranitoare, in viata unui barbat, barbatul trebuie sa demonstreze ca o merita si sa dea roade. Sa construiasca, sa scrie, sa educe, sa modeleze materia sau sufletul, sa aduca o schimbare in lume. Si nu periodic, ci permanent. Barbatul isi poate implini Destinul numai prin femeie. Femeia are energie sa faca asta si singura. Cine nu accepta acest Adevar, sa-l caute pe al sau. Sau sa se certe cu Dumnezeu pentru felul in care suntem creati.

Femeia care-si asuma numele de familie al barbatului isi asuma, de fapt, rolul de Zeita, de Mama Divina, aici, pe Pamant, trezindu-l pe Tatal Creator din barbatul ei. Acceptarea numelui de familie al barbatului de catre femeie prin casatorie aniverseaza un transfer cosmic de energie, prin care forta masculina ajunge in echilibru perfect cu cea feminina.

Sursa: http://valeriupanoiu.blogspot.ro/

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu