marți, 21 octombrie 2014

25 LECTII SPIRITUALE




Exista foarte multe lectii pe care le putem invata in cursul vietii noastre, lectii care ne pot ajuta sa depasim problemele noastre si sa traim o viata plina de multumire si de implinire. Din acest motiv, va prezentam lista unora dintre cele mai importante 25 de lectii spirituale pe care fiecare dintre noi ar trebui sa le intelegem si sa le pastram in inima noastra. Iata 25 de lectii spirituale care te pot indrepta catre un loc mai bun:



1. Nu lasa niciodata comportamentul altor persoane sa-ti spuna ce sa faci. Esti o fiinta libera si esti responsabil de propriile tale actiuni.


2. Cu totii suntem conectati. Daca ajuti o alta fiinta umana, te ajuti pe tine. Daca ranesti o alta fiinta umana, te ranesti pe tine.





3. Nu-ti fie frica de experientele dureroase. Durerea nu este nici buna, nici rea, dar putem alege sa avem fata de ea o atitudine buna sau rea.


4. Atunci cand vei elimina din interiorul tau toate asteptarile si toate dorintele cu privire la modul in care ar trebui sa se comporte oamenii, nu te vei mai simti inselat sau ranit niciodata.


5. Toate fricile isi au originea din frica pe care o avem fata de moarte. Daca nu va familiarizati cu aceasta idee, nu veti fi capabili sa traiti o viata cu adevarat lipsita de griji.


6. Nu poti cunoaste mai multe despre o alta persoana decat poti cunoaste despre tine. Cu cat te vei cunoaste pe tine mai mult, cu atat vei ajunge sa-i cunosti mai bine pe cei din jurul tau.




7. Dragostea adevarata nu te poate rani, pentru ca ofera fara sa ceara nimic in schimb. Asa ca, indiferent daca dragostea este vazuta sau respinsa de catre cei asupra carora ne-o indreptam, ea continua sa fie ceea ce este.


8. Bucuria si suferinta sunt doua fatete ale aceleiasi monede. Niciodata nu poti avea una fara cealalta.


9. Nu poti vindeca boala prin tratarea simptomelor. In schimb, incearca sa tratezi radacina simptomelor, cauza problemei.


10. Dumnezeu este adevarul.





11. Nu te concentra prea mult asupra a ceea ce fac sau ce spun ceilalti oameni. Mai degraba incearca sa afli motivul pentru care vorbesc si actioneaza in felul in care o fac. Acest lucru este valabil si pentru tine.


12. Spune adevarul indiferent de consecinte. Onestitatea este singura cale prin care vei putea sa fii impacat cu tine insuti.


13. Posesiunile ajung sa te posede. Elibereaza-te de atasamentul pe care-l ai fata de lucrurile tale.


14. Fiecare dintre noi venim pe aceasta lume singuri si o parasim tot singuri. Nu va fie teama de singuratate pentru ca doar in acele momente veti intelege cine sunteti cu adevarat.


15. Nu te lasa mai prejos in nicio relatie. Adevarata prietenie poate inflori sub soarele unui respect reciproc.





16. Atunci cand pierzi un prieten, nu te grabi sa-l inlocuiesti cu un altul. In schimb, creaza-ti spatiu si examineaza-ti durerea pe care o simti.


17. Uneori vrasmasii tai te pot ajuta mai mult decat o fac prietenii. Inamicii sunt intotdeauna dispusi sa-ti sublinieze aspectele negative ale personalitatii tale.


18. Satisfactia nu inseamna multumire. Satisfactia vine si pleaca, in timp ce multumirea ramane cu tine pentru totdeauna.


19. Nu confunda dorinta ca fiind dragoste. Dorinta este un foc care arde foarte repede in timp ce dragostea este o briza calma.


20. Fiecare dintre noi suntem motivati de durere sau de dragoste. Alege motivatia pe care ti-o ofera dragostea.





21. Incearca sa te schimbi pe tine insuti, nu lumea. Numai in cazul in care vei putea intruchipa schimbarea pe care doresti sa o vezi in lume, lumea va ramane la fel pentru tine


22. Nu evita experientele neplacute in care sunt implicati cei din jurul tau. Priveste aceaste experiente ca pe niste oportunitati care te pot ajuta sa intelegi mai bine oamenii, in loc sa iti proiectezi propriile imagini mentale asupra experientelor.


23. Nu exista o alta cunoastere in afara cunoasterii de sine. In cazul in care ceea ce stii te poate transforma, atunci aceasta cunoastere se poate numi adevarata cunoastere.




24. Credintele tale iti influenteaza perceptiile, in acelasi mod in care ochelarii de soare coloreaza ceea ce vezi.


25. Nu-i imita pe ceilalti. Creaza-ti propria cale si urmeaz-o!


Sursa: wakingtimes.com


http://astrodeva.wordpress.com/

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu