marți, 21 octombrie 2014

5 locuri din lume incarcate energetic

Misterele nerezolvate ale zonelor cu energie magnetica

Triunghiul Bermudelor este subiectul a numeroase lucrari de fictiune, fie ca vorbim de romane sau filme. In acelasi timp, este obiectul cercetatorilor inca de la inceputul secolului al XX-lea din cauza fenomenelor aparent inexplicabile de aici. In ciuda popularitatii de care se bucura, zona nu este singulara in lume. De fapt, pe toata planeta, inclusvi in Romania, exista astfel de locuri despre care se spune ca sunt incarcate energetic sau chiar portaluri de trecere catre alte lumi.


1. Anomalia Atlanticului de Sud

Zona se afla deasupra spatiului aerian al Braziliei, la o distanta destul de mica fata de coasta acestei tari. Anomalia Atlanticului de Sud este denumita uneori Triunghiul Bermudelor din spatiu. In aceasta regiune, satelitii si telescoapele nu mai functioneaza corect.
Spre deosebire de Triunghiul Bermudelor, care ramane inca o zona aproape mitologica, oamenii de stiinta au date concrete cu privire la zona misterioasa de deasupra Braziliei.
Anomalia Atlanticului de Sud, surprinsa de NASA
De fapt, Anomalia afecteaza atat de tare dispozitivele de comunicare sau transmisie incat telescopul Hubble este programat sa se opreasca de fiecare data cand „trece” pe aici. Acesta a devenit, de altfel, un protocol utilizat si de astronautii de pe Statia Spatiala Internationala, care isi inchid o parte dintre aparate.
In plus, au grija ca atunci cand se afla in aceasta zona sa nu fie nevoiti sa iasa in spatiu pentru reparatii cu atat mai mult cu cat aici au observat in repetate randuri aparitii luminoase pe care nu le-au putut explica.


2. Triunghiul Bermudelor

Aceasta este poate cea mai cunoscuta, si in acelasi timp, cea mai misterioasa zona de pe lista noastra. Triunghiul Bermudelor este plasat in Oceanul Atlantic, intre Miami, Bermuda si Puerto Rico. Aici au avut loc numeroase accidente aviatice sau disparitii inexplicabile ale unor vase si avioane care nu au mai fost gasite niciodata.
O parte dintre acestea s-au evaporat pur si simplu de pe radare fara sa trimita nici macar un S.O.S, asa cum prevede protocolul in situatii de urgenta.
In calatoria sa catre Lumea Noua, Christopher Columb a trecut pe aici si ar fi vazut o minge uriasa de foc in timp ce se prabusea in ocean si cateva zile mai tarziu, o lumina ciudata aparea in zare, fara nicio origine explicabila. Tot el scria in jurnalele sale despre comportamentul ciudat al busolelor in aceasta zona.
Totusi, atentia publica s-a concentrat asupra Triunghiului abia dupa 1900, mai exact in 1918 atunci cand USS Cyclops, o nava care avea la bord 300 de marinari si 10 000 de tone de minereu de mangan s-a scufundat in aceasta zona. Desi avea ambarcatiunea imensa avea dotarile necesare, de pe aceasta nu a plecat niciun semnal de ajutor. In ciuda cautarilor, USS Cyclops sau macar bucati din ea nu au fost descoperite pana astazi. Ceea ce amplifica misterul este faptul ca in 1941, doua nave surori ale lui Cyclops au disparut in aceleasi conditii si de pe rute apropiate.

USS Cyclops
Urmatorul incident de amploare s-a petrecut in 1945. In luna decembrie a anului respectiv, 5 avioane de razboi care aveau in total 14 oameni la bord au decolat din Fort Lauderdale pentru exercitii militare. Atunci cand au intrat in zona Triunghiului, busolele au incetat sa functioneze iar cele 5 avioane au zburat haotic pana cand au ramas fara combustibil iar pilotii au fost nevoiti sa amerizeze.
O echipa de salvare formata din 13 oameni a fost trimisa in cautarea lor insa si aceasta a disparut fara urma. Nici pana astazi nu se stie exact ce s-a intamplat cu cele 5 avioane sau cu cei care au incercat sa-i salveze pe piloti.


3. Marea Diavolului

Daca Anomalia Atlanticului de Sud este un fel de Triunghiul Bermudelor din spatiu, Marea Diavolului este un fel de Triunghiul Bermudelor din Japonia. Zona se afla in Oceanul Pacific, la aproximativ 100 kilometri sud de Tokyo.


Desi exista mai putine date inregistrate decat in celelalte cazuri, si acest loc se presupune ca este scena unor disparitii inexplicabile. De asemenea, tot aici ar fi fost raportate anomalii magnetice, lumini si obiecte ciudate iar pescarii, amatori sau profesionisti in egala masura, evita zona.
Intre 1952 si 1954, 5 nave militare japoneze s-ar fi pierdut aici cu un echipaj total de peste 700 de suflete. In cele din urma, o a sasea nava ar fi fost trimisa aici in incercarea de a elucida misterul. Aceasta, impreuna cu cei 100 de oameni de la bord a disparut de asemenea, si de atunci Marea Diavolului a fost declarata o zona periculoasa.


4. Padurea Hoia-Baciu

Aceasta se afla in apropierea orasului Cluj si este, de ani de zile, motiv de speculatii pentru pasionatii de mistere din Romania si din lume. Localnicii vorbesc despre copaci neobisnuiti, care cres rasuciti, subtiri si curbati catre catre sol. Padurea este locul uneia dintre cele mai vechi asezari neolitice din tara iar in zona de nord s-au gasit dovezi arheologice care atesta acest lucru.
Hoia-Baciu a devenit un loc celebru pentru presupusele fenomene paranormale care au loc aici. Primul dintre acestea a avut loc in 1968, atunci cand a fost fotografiata o grupare luminoasa misterioasa chiar deasupra padurii.
hoia baciu
Captura YouTube deasupra padurii Hoia-Baciu
Oamenii de stiinta au studiat imaginile si nu au gasit dovezi ca ar fi false insa nimeni nu stie ce anume a fost surpins in fotografii. Legendele locale vorbesc despre formatiuni de ceata ciudate, globuri de lumina sau siluete care nu sunt vizibile cu ochiul liber dar apar in fotografii sau in filmari.


5. Lacul Anjikuni

In 1930, Joe Labelle facea negot de blana cu locuitorii satului inuit de pe malul drept al lacului Angikuni. Intr-una dintre calatoriile sale obisnuite aici, el a constatat cu surprindere ca locuitorii au disparut cu desavarsire. Mica sezare a ramas intacta si nu parea ca oamenii se pregateau pentru o calatorie.
Toate lucrurile lor erau inca in locuinte, mancarea era asezata deasupra focului si ar fi gasit chiar si o camasa inceputa, cu acul inca in ea, ca si cum inuitii s-au evaporat pur si simplu in timp ce faceau activitatile zilnice obisnuite. La marginea satului, el a gasit 7 caini de sanie care pareau morti de foame, in ciuda faptului ca nu erau legati si ar fi avut ce sa manance. In plus, unul dintre morminte ar fi fost sapat, desi inauntru nu se afla niciun cadavru.
Lapelle a luat imeditat legatura cu autoritatile prin telegraf si in ciuda investigatiei, oamenii de pe malul lacului nu au mai fost gasiti.
Politia Calare din Canada neaga faptul ca un astfel de incident ar fi avut loc si, mai mult, ca satul nu putea exista intr-o zona atat de izolata.


Sursa: www.kudika.ro

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu