miercuri, 6 februarie 2013

Un gigant fast food ar fi folosit la prepararea produselor pui bolnavi sau injectati cu antibiotice


Luna trecuta, o ancheta a autoritatilor sanitare din Asia a scos la iveala informatii ingrijoratoare despre unele companii furnizoare ale unui cunoscut lant de fast-food-uri.
Yum Brands, compania care detine Pizza Hut, Taco Bell si KFC, a inregistrat pierderi serioase, dupa ce au aparut zvonuri privind siguranta alimentelor comercializate.
Problema vine de la unele companii furnizoare din China. Una din ele este banuita ca ar fi cumparat si apoi vandut pui bolnavi, scrie The Sun.
In decembrie, alti doi furnizori ai KFC au fost acuzati de asemenea ar fi comercializat pui injectati cu antibiotice.
Acum, compania de fast-food se teme ca va avea de suferit din cauza acestei publicitati negative si ca profitul va scadea cu 25% in acest an.
In urma scandalului, Yum a renuntat la unul dntre furnizorii sai si a redus achizitiile de la una din fermele avicole contestate.
Yum era considerata pana acum un model demn de urmat, avand in vedere succesul sau pe piata din China. Aici, firma are deschise 5.300 de restaurante.
Compania are sediul in Statele Unite. In anul 2012, profitul anual net a fost de 1,6 miliarde de dolari, in crestere fata de anul anterior.
Sursa: ro.stiri.yahoo.com

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu