joi, 28 martie 2013

EVENIMENTE ! - COMFIRMAREA PROFETIILOR - 27 martie 2013

27 martie 2013 
CINE URMEAZĂ? Guvernul din Luxemburg respinge ferm orice comparaţie între Cipru şi Luxemburg în ceea ce priveşte dimensiunea sectorului financiar în raport cu bogăţia naţională şi "pretinsele riscuri pe care aceasta le-ar putea pune pentru sustenabilitatea bugetară şi economică". "Sectorul financiar este supradimensionat în raport cu restul economiei", a recunoscut un înalt oficial luxemburghez. Guvernul condus de fostul preşedinte al Eurogrup (Jean-Claude Juncker) a subliniat "caracterul fundamental internaţional" al sectorului financiar luxemburghez, "care face din el un punct important de intrare pentru investiţiile în zona euro". Potrivit datelor oficiale, sistemul bancar luxemburghez numără 141 de bănci din 26 de ţări, în frunte cu Germania, Franţa şi Elveţia. Depozitele bancare private depăşesc 500% din PIB, mai mult chiar şi decât în Cipru. 
ALERTĂ? Liberalul Sorin Frunzăverde (cunoscut pentru apartenenţa sa la francmasonerie) a declarat, marţi 26 martie 2013: "În ţară siţuaţia este dramatică. Nu ştim dacă vom putea plăti următoarea tranşă de rambursare a împrumutului de la FMI. Dacă vom plati salariile şi pensiile, să fim fericiţi!". 



Ministrul de finante din Cipru (Michalis Sarris) a declarat că deponenţii cu peste 100.000 de euro în conturi ar putea să rămână doar cu 20% din bani, şi aceia urmând să îi primească în decurs de 6-7 ani! Cu alte cuvinte, pierderi de 80%. "În mod realist, foarte puţini bani li se vor returna", a spus Sarris. Întrebat dacă ar putea dura şase până la şapte ani înainte ca deponenţilor să li se returneze banii, el a spus: "Poate că da. Şi ar putea fi vorba de [doar] 20%. Desigur, pentru deponenţii peste 100.000 de euro, ar putea fi o lovitură foarte semnificativă". Remarcile sale vin la doar câteva ore după ce guvernatorul Băncii Centrale a estimat la "doar" 40% pierderile deponenţilor. În Cipru au loc demonstraţii care cer demisia urgentă a guvernatorului Băncii Centrale din Cipru. 

Sursa: roaim.de.vu/

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu