Walid Muallem. Foto: EPA

Ministrul sirian de Externe, Walid Muallem, a declarat că Rusia nu va lăsă fără sprijin Guvernul sirian.

„Pot să vă asigur că Rusia nu a abandonat Siria. Relaţiile noastre continuă în toate domeniile şi suntem recunoscători Rusiei pentru sprijinul ei”, a spus ministrul.


De asemenea, Muallem a declarat că „de agresiunea împotriva Siriei şi continuarea conflictului pe pământul sirian, este interesat mai presus de toate un singur stat - Israelul”.

Potrivit ministrului, decizia SUA de a amâna negocierile cu Rusia programate pentru miercuri, consacrate reglementării politice a crizei siriene, se explică prin influenţa Israelului. „Aceasta nu este o decizie americană, ci israeliană”, a spus Muallem.



Foto: RIA Novosti


89 de cetăţeni ruşi şi din CSI au plecat astăzi din Siria cu un avion al Ministerului pentru Situaţii de Urgenţă, a anunţat purtătorul de cuvânt al Ministerului rus pentru Situaţii de Urgenţă, Irina Rossius.


„Avionul Ministerului pentru Situaţii de Urgenţă, care a adus astăzi în Siria aproximativ 20 de tone de ajutoare umanitare, a decolat de la Latakia. La bordul lui se află 89 de oameni, care au dorit să părăsească Siria”, a spus Irina Rossius.

Printre ei se numără 75 de cetăţeni ruşi, majoritatea femei şi copii. Avionul va ateriza pe aeroportul Domodedovo din Moscova aproximativ la 22:30, ora Moscovei.

Sursa: http://romanian.ruvr.ru


Mai mult: http://romanian.ruvr.ru/news/2013_08_27/Autoritatile-siriene-declara-ca-Rusia-nu-le-va-lasa-fara-ajutor-3602/